Korona ile ilgili çarpıcı iddia: Sağlıklı ve genç insanları nasıl öldürüyor?

Korona ile ilgili çarpıcı iddia: Sağlıklı ve genç insanları nasıl öldürüyor?
Korona virüs salgınının başlangıcından itibaren hastalığın yalnızca yaşlı ve kronik hastalığı olan insanları öldürdüğüne dair iddialar yeni vakalarla birlikte çürütüldü. Bilim insanları, korona virüsün gençleri öldürmesinin sebebi olarak ACE2 genindeki değişikliği gösterdi.

Dünya çapında 209 ülke ve bölgede 1.4 milyondan fazla insanı hasta eden ve 82 binden fazla insanın ölümüne sebep olan koronavirüs ile ilgili şaşırtıcı bir iddia ortaya atıldı.

Salgının yayılmasıyla birlikte uluslararası kamuoyunda gündeme gelen, "Koronavirüs sadece yaşlıları öldürüyor" iddiasını çürütecek birçok gelişme yaşandı. Sadece İngiltere'de 13 yaşındaki bir çocuk, 19 yaşındaki bir şef ve 21 yaşındaki bir insan yaşamını yitirirken, dünyanın farklı lokasyonlarından da benzer haberler geldi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ABD medyası, koronavirüsün sağlıklı ve genç insanları neden ve nasıl öldürdüğüne dair bilimsel iddiaları ortaya attı.

CNN'e konuşan nörocerrah Dr. Sanjay Gupta, corona virüsünün gençleri öldürmesinin arkasındaki nedenin genler olduğunu söyledi. Gupta, "Bir olasılık ACE2 isimli gendeki değişiklik olabilir. CE2 enzimleri akciğerdeki ve hatta kalpteki hücrelerin dışına yapışabilir" dedi.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü'nde görevli olan ABD'li doktor Philip Murphy, bu konu ile ilgili saygın bilim dergilerinden Science'a kapsamlı bir makale yazdı. Murphy, ACE2 genindeki değişikliklerin, virüsün hücreye girip çıkmasına etki edebileceğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar