Korona hastalarına tarihi geçmiş ilaç mı veriliyor? CHP'li Murat Emir'den tartışma yaratacak iddia!

Korona hastalarına tarihi geçmiş ilaç mı veriliyor? CHP'li Murat Emir'den tartışma yaratacak iddia!
CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, korona virüs için kullanılan “favipiravir” etken maddeli ilaçların son kullanma tarihi geçmiş olmasına rağmen hastalara verildiğini iddia etti.

Korona virüsle mücadelede “favipiravir” adlı ilaç kullanılıyor. CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Covid-19 hastalarına son kullanma tarihi geçmiş “favipiravir” etken maddeli ilaçlar verildiğini açıkladı.

Emir, dünyada hiçbir ülkenin “favipiravir”i Türkiye’deki şekliyle kullanmadığını belirterek “Şimdi de bu ilaçları bir an önce halka tükettirmenin derdine düştüler. Bakanın gözü öylesine dönmüş ki hastalara son kullanma tarihi geçmiş ‘favipiravir’ etken maddeli ilaç vermeye başladılar” dedi 

"DERHAL BU SKANDALA SON VERİLMELİ"

CHP’li Emir, son günlerde filyasyon ekiplerinin, Covid-19 hastalarına üzerinde son kullanma tarihi “Nisan 2021” yazan ilaçları verdiğini kaydederek “Hastalar itiraz ettiğinde de ‘Sağlık Bakanlığı gerekli incelemeyi yaptı, ilacı kullanmanızda bir engel yoktur’ gibi yanıtlar veriyorlar. Derhal bu skandala bir son verilmeli” ifadelerini kullandı.

085533092-favipiravir.jpg

Emir, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, "Pandemiyle mücadeleyi tamamen AKP'nin siyasi ikbali üzerine kuran, buradan siyasi bir rant elde etmeye çalışan Sağlık Bakanı ilk günden beri hiç kimseyi dinlemedi. Bilim Kurulu'nun önerilerine dahi kulağını tıkayan Sağlık Bakanlığı, hiçbir bilimsel kritere bakmaksızın milyonlarca kutu ilaç siparişi verdi. Bakanlık, bu ilaçların kaç TL’ye mal olduğu, hangi firmaların bu ilaçtan ne kadar kazandığı sorularımızı ısrarla yanıtlamadı, kamuoyundan gizledi. Şimdi de bu ilaçları bir an önce halka tükettirmenin derdine düştüler. Sağlık Bakanının gözü öylesine dönmüş ki; hastalara son kullanma tarihi geçmiş favipiravir etken maddeli ilaç vermeye başladılar.” (Birgün)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar