Korona aşısı için nereden randevu alınacak?

Korona aşısı için nereden randevu alınacak?
Korona virüs aşısının randevusu MHRS (Merkezi Hastane Randevu Sistemi) sistemi üzerinden alınmaya başlandı. Hastalar e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı haklarını sorgulayıp, aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler.

Korona aşısı için nereden randevu alınacak?

Sağlık çalışanları ve 65 yaş üstünden başlanarak uygulanacak olan korona virüs aşısının randevusu MHRS sistemi üzerinden alınıyor. Korona virüs aşıları, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu, özel ve üniversite hastanelerinde oluşturulacak Covid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak.

İŞTE ÖNCELİK SIRASI 

Aşılama çalışmalarında ilk etapta sağlık çalışanları, 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayanlar aşılanacak.

11-024.jpg

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Korona aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182’den randevu alınarak başvuru yapılabilecek. MHRS Web’den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar