Korkutan silahlanma açıklaması: PKK'nın sadece İstanbul'daki eleman sayısı...

Korkutan silahlanma açıklaması: PKK'nın sadece İstanbul'daki eleman sayısı...
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, önceki İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan ile konuştu, Tantan, Sadece İstanbul'da PKK'nın en az 30- 40 bine yakın silahlı elemanı olduğu ifade ediliyor" açıklamasında bulunuyor.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, "İçişleri Bakanlığı'nın resmi belgelerine göre 106 bin adet silah kayıp" olduğunu söyledi. "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya silahlanmayı sorsak bunun cevabını vermez" diyen Öztürk konuyu önceki İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan'a sordu.

Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

İçişleri Bakanlığı'nın resmi belgelerine göre 106 bin adet silah kayıp. Son yıllarda büyük kapsamlı silah operasyonlarını da hiç duymaz olduk. Pompalı silahların peynir-ekmek gibi satıldığı da bilinen bir durum. Silahlanmanın giderek büyük boyutlar kazanması açıkçası toplumu ürpertiyor, silahı olmayan da silah alıyor.

İçişleri Bakanı'na silahlanmayı sorsak bunun cevabını vermez. O yüzden, önceki İçişleri Bakanlarından Sadettin Tantan'a silahlanmanın boyutunu ve terör örgütünün yapılan açıklamalarda yer aldığı gibi bitirip bitirilmediğini sordum. İşte Tantan'ın cevabı:

“Ülkede güven azaldı. Şunu ifade etmek istiyorum: Sadece İstanbul'da PKK'nın en az 30- 40 bine yakın silahlı elemanı olduğu ifade ediliyor.

Hatta eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile görüştüğümde o, ‘Asayiş alayını, ben tümene çevirdim' demişti. Biliyorsunuz iç ve dış güvenlik bakımından güvenlik teşkilatları polis, jandarma, silahlı kuvvetler güncel ilişkilere göre bir yerlerin sürekli korunup kollanması konusunda rapor yazıyorlar. O bakımdan da iktidarın uygulamalarından dolayı güven azaldı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar