Korkutan Kanal İstanbul uyarısı: "Kimyasal olarak hadım edecek"

Korkutan Kanal İstanbul uyarısı: "Kimyasal olarak hadım edecek"
Kanal İstanbul projesinin tamamlanması sonrası Marmara'da ortaya çıkacak olan Hidrojen Sülfür'ün (H₂S) erkek üreme sistemini kalıtımsal bir şekilde yüzde 25-30 olumsuz etkileyeceği belirtilirken "İstanbul’un erkeklerini kimyasal olarak hadım edeceği" ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) düzenlediği “Kanal İstanbul Çalıştayı”, farklı disiplinlerden bilim insanları, hukukçular ve finans uzmanlarını bir araya getirdi. 4 farklı salon, 8 ayrı panelde, 40 bilim insanı Kanal İstanbul’la ilgili fikirlerini paylaştı. Prof. Dr. Cemal Saydam, Kanal İstanbul'un yaratacağı etkileri panelde anlattı.

Kanal İstanbul'un getirisiyle Marmara Denizi'ne 2 kilometrekarelik ilave akıntı birikeceğini belirten Saydam, "Marmara hali hazırda 2.2 kilometrekare İstanbul yükü ile 'öldüm, öleceğim' diyor. Bir de Ergene Nehri yükünü buraya akıtacaklar. Marmara Denizi bu ilave 2 kilometrekare yükü kaldıramaz" dedi.

MARMARA'DA HİDROJEN SÜLFÜR TEHLİKESİ

Saydam, bu etkinin sonuçlarıyla deniz tabanında organik maddenin yine oksijen kullanarak parçalanmaya devam edeceğini ama bu sefer oksijeni sülfattan alacağını ve geriye de Hidrojen Sülfür (H₂S) kalacağını, çürük yumurta kokusunun ortaya çıkacağını söyledi. Saydam, "Bu bir kere oluşur ise bir daha geri dönmez. İzmit Körfezi derin çukurunda olduğu. Karışımın olduğu her yerde bu su yüzeye çıkar ve milyonda bir bile olsa bu kokuyu hissederiz. Boğaz boyunca, Bebek Hisarlar ve Kuleli önlerinde Ahırkapı açıklarında ve jet akımının o gün oluğu bölge ve civarında, Lodos esince İstanbul’da, Poyraz esinde güney Marmara’da çürük yumurta kokusu alır" dedi.

Panelde bir araştırma metni paylaşan Saydam, Hidrojen Sülfür'ün erkek üreme sistemini kalıtımsal bir şekilde %25-30 oranında olumsuz şekilde etkilediğine dikkat çekti.

"KANAL İSTANBUL KİMYASAL OLARAK HADIM EDECEK"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Ali Şeker de, Saydam'ın konuşmalarına dikkat çekerek, Kanal İstanbul sonucu ortaya çıkacak çürük yumurta kokusunun nedeni Sülfür Dioksit’in erkeklerde kısırlığa yol açtığı ortaya konulmuş durumda. Kanal İstanbul sadece Marmara Denizi’ni öldürmeyecek İstanbul’un erkeklerini de kimyasal olarak hadım edecek! Hidrojen sülfür ve sülfür dioksit’in ayrı ayrı erkeklerde kısırlığa neden olduğu ortaya konulmuş durumda" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar