Korkutan hava kirliliği raporu!

Korkutan hava kirliliği raporu!
Avrupa'da hava kirliliği yüksek seviyede! Avrupa Çevre Ajansı'nın araştırmasına göre aralarında Türkiye ve Kosova'nın da yer aldığı ülkelerdeki hava kirliliği insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Uzmanlar havadaki bu kirliliğin kanser, kalp rahatsızlıkları ve astıma sebebiyet verdiğinin de altını çizdi.

Avrupa Çevre Ajansı, Avrupa'daki hava kirliliğini ölçmek için karşılaştırmalı bir araştırma yaptı. Aralarında Türkiye ve Kosova gibi ülkelerin de olduğu Avrupa genelindeki ülkelerde yaşayanların büyük çoğunluğunun tehlikeli seviyede hava kirliliğine maruz kaldığı açıklandı.

307 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ

Havadaki materyallerin 2019’da AB üyesi ülkelerinde 307 binden fazla ölüme sebep olduğu kaydedilirken bölgedeki şehirlerin yüzde 97’sinde havada tehlikeli madde bulunduğu ve yüzde 94’ünde de DSÖ’nün ortalamasından fazla nitrojendioksit yer aldığı duyuruldu.

BAZI ŞEHİRLERDE TEHLİKENİN BOYUTU AZALDI

Yapılan yeni araştırmada ise bu seviyelerin düştüğü kaydedildi. Araştırmaya göre havada tehlikeli madde bulunma oranı yüzde 92’ye inerken nitrojendioksit seviyeleri de gözle görülür bir şekilde düştü.

Uzmanlar havadaki bu kirliliğin kanser, kalp rahatsızlıkları ve astıma sebebiyet verdiğinin de altını çizdi.

TÜRKİYE SON SIRALARDA

Türkiye, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya ile birlikte hava kirliliği açısından son sıralarda yer aldı.

(Sözcü)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar