Korkutan açıklama: O şehirdeki binaların yüzde 50'si riskli

Korkutan açıklama: O şehirdeki binaların yüzde 50'si riskli
Deprem yönetmeliğine uygun olmayan yapılar can ve mal güveliğini tehdit ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kahraman Bulut, kentteki binaların riskli yapılar olduğuna dikkat çekerek, yüzde 50’sinin 17 Ağustos 1999 depreminden önce yapıldığını söyledi.

Kocaeli’de 28 ağır hasarlı bina bulunduğuna dikkat çeken Kahraman Bulut, geçen yıl ise 29 ağır hasarlı bina olduğunu söyledi. Bu yıl sayının 28'e düştüğünü söyleyen Bulut, "Bu 28 binanın sadece 2’sinde yaşam yok, geri kalan 26 ağır hasarlı binada insanlarımız yaşıyor. Orta hasarlı 1500 binada insanlar maalesef yaşamaya devam ediyorlar, can güvenliği olmamasına rağmen. Kesinlikle riskli" dedi. 

"YÜZDE 50'Sİ 1999 DEPREMİNDEN ÖNCE YAPILMIŞ"

Deprem yönetmeliğine uygun olmayan binaların her zaman risk taşıdığını belirten Bulut, "Kentimizdeki binaların yaklaşık yüzde 50’si, 1999 depreminden önce inşa edilmiş. Bu binaların da riskli olduğunu biliyoruz. Deprem yönetmeliklerine uygun olmayan binalar. Hayati tehlike taşıyorlar. 2 vatandaşımızdan 1’i deprem riski altında. Orta ve ağır hasarlı tescil edilmiş olanların çok daha acil dönüştürülmesi gereken yapılar olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar