"Korkarız hükümet donumuza kadar haraç alacak"

"Korkarız hükümet donumuza kadar haraç alacak"
Ankara Ulus Meydanı'nda Büro-İş Sendikası üyeleri 2020 yılı bütçesini, yeni vergileri ve zamları beyaz don giyerek protesto etti.

Büro-İş Sendikası üyeleri 2020 yılı bütçesini, yeni vergileri, elektrik ve doğalgaza gelen yüksek zamları beyaz don giyerek protesto etti. Ankara Ulus Meydanı'nda yapılan eylemde konuşan Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, “Bu gidişle korkarız hükümet vergi, harç ve  zam adı altında donumuza kadar haraç alacak” dedi.

Evrensel'in haberine göre Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası, kamu emekçilerinin, sabit ve dar gelirli çalışanların ekonomik kayıplarını, 2020 bütçesini, yeni vergileri don giyerek protesto etti. Ankara'da Ulus Atatürk Heykeli önünde don giyerek basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyelerinin eylemine Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ve bağlı sendikaların başkanları da katıldı. Kamu emekçileri giydikleri beyaz donların üzerine “Hak”, “Hukuk”, “Adalet” yazdılar.

"HER GEÇEN GÜN YOKSULLAŞIYORUZ"

Basın açıklamasını Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi yaptı. Kış yaklaşırken emekçilerin en çok belini büken giderlerin doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yüzde 45'lere varan artış olduğuna dikkat çeken Hamzaçebi, memura verilen yüzde 4 zam daha cebine girmeden, doğalgaza ve elektriğe yapılan zammın aslında bu fiyatların içerisine kamufle edilmiş bir vergi olduğunu söyledi. Hamzaçebi, “Yeni vergiler, doğalgaz elektrik gibi zorunlu harcamalarımıza yapılan zamlar, 2020 bütçesi hep düşük ve sabit gelirlilerin aleyhinedir. Her geçen gün daha da yoksullaşmaktayız. IMF ile ekonomik anlaşma yapılsa bile sanırım IMF bile bu kadar vicdansızlık yapıp ağır kemer sıkma ve vergi yükü önermez. Bu gidişle korkarız hükümet vergi, harç ve zam adı altında donumuza kadar haraç alacak. Bütün emekçileri örgütlü olarak bu soygun düzenine dur demeye çağırıyoruz” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar