Konya'da yolun altında dev obruk tespit edildi!

Konya'da yolun altında dev obruk tespit edildi!
Konya'nın Karapınar ilçesinde 630 metre çapında, üzerinden yol geçen obruk tespit edildi.  Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, tespit edilen obruku değerlendirdi.

Konya'nın Karapınar İlçesinde yer altı sularının çökmesi sonucu meydana gelen obruklar halkı tedirgin etmeye devam ediyor.  AFAD Konya il Müdürlüğü, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği öğretim üyeleri, bölgedeki obruklarla ilgili çalışma başlattı.

karapinarda-bu-kez-de-uzerinden-yol-gecen-630-metre-capinda-obruk-tespit-edildi-5560-dhaphoto3.jpg

630 MERTE ÇAPINDA DEV OBRUK

5 aylık çalışmalar sonucu bölgede 505 obruk obruk belirlendi. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, tespit edilen yeni obruk için, ''Uydu görüntülerini incelediğimiz sırada yüzeydeki yarıklardan, 630 metre çapında oluşmakta olan bir obruk tespit ettik. Obruğun yarıkları, yer yer 10 metreye varabiliyor. Yarıklar boyunca da görünürde 8-10 metre civarında bir derinlik söz konusu” dedi.

karapinarda-bu-kez-de-uzerinden-yol-gecen-630-metre-capinda-obruk-tespit-edildi-5560-dhaphoto9.jpg

Eren, "Obruğun oluşumuna devam ettiğini, derinliğinin ise yapılacak detaylı incelemelerle belirlenebileceğini kaydeden Prof. Dr. Eren, “Yöredeki çizgisel yapılara baktığımız zaman özellikle kara yolunda obruğun deformasyon oluşturduğunu, dolayısıyla oluşumuna az da olsa devam ettiğini gözlemlediğimiz bir obruk. Bölgedeki yapılara baktığımız zaman yarıkların geçtiği kesimde yolu deforme ettiğini görüyoruz. Obruk, oluşumuna devam ediyor ama altında ne kadar derinlik olduğunu, yörede yapılacak detaylı çalışmalar sonucu belli olacak." ifadelerini kullandı. 

karapinarda-bu-kez-de-uzerinden-yol-gecen-630-metre-capinda-obruk-tespit-edildi-5560-dhaphoto11.jpg

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar