Konya Ovasında yağılar çiftçiyi sevindirdi!

Konya Ovasında yağılar çiftçiyi sevindirdi!
Konya ovasında son zamanlar yaşanan kuralık tehlikesi vatandaşları tedirgin ediyordu. Fakat son günlerde düşen yağışlar çiftçiyi sevindirdi.

Konya Ovasında çiftçi nefes aldı!

Konya'da yılda yaklaşık 2,5 milyon ton buğday üretiliyor. Tahıl ambarı olarak bilinen Konya'ya temmuz ve aralık ayında geçen yıllara göre yüzde 50'li azalış gözlemlendi. Yağış yetersizliğinden kuraklık tehlikesi olan kentte hafta başı 2 günlük yağış, ova için önemli oldu.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rıfat Kavuneker, yağışların devamının gelmesi halinde kuraklığın atlatılabileceğini belirti. Kavuneker, "Lokal de olsa Konya’nın genelinde bu yağışlar var. 5- 6 milimetre bir yağış. Bu yağışlar kurumadan devamı da gelirse inşallah kuraklığı atlatacağız, diye düşünüyorum. Bir nebze bu yağış bizi kurtardı. Geçmişteki yağışlardan tohum tanelerinde yüzde 10- 15 gibi bozulmalar vardı ama bu yağışlar kuvvetli olduğu için bununla belli bir yere kadar gidebiliriz. Bunun arkasının gelmesi lazım eğer arkası gelmezse sıkıntılar devam eder. Bunlar geçiş günlerimiz inşallah iyi olacak" diye konuştu. 

konya-ovasina-son-yagislarla-ciftci-nefes-aldi-5836-dhaphoto4.jpg

'ÇİFTÇİ NEFES ALDI'

Kavuneker, "Sahada büyük zararlar yok ama bu yağışlarla birlikte biraz kurtardık. Bu yağışlarla çiftçi stresten kurtuldu hem nefes aldı hem de ülkemizin ihtiyacını karşılayacak hale geliriz, diye düşünüyorum. Taneler rahmetle buluşmuş. Tohumlar, daha bozulmamış sağlam. İçinde tek tük çürüyen var. Zaten biz ekerken bozulan olabilir, diye biraz daha fazla tohum atıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar