Konya Barosu: Kadir Şeker'in hayalleri yarım kaldı

Konya Barosu: Kadir Şeker'in hayalleri yarım kaldı
Konya'da meydana gelen olayda, parkta şiddet gören kadını sevgilisinin elinden kurtarmak isterken, şahıs ile çıkan arbede sonucu şahsın ölümüne neden olan Kadir Şeker'e, Konya Barosu'ndan destek geldi.

Konya'da yaşayan ve üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, kütüphaneden evine giderken parkta şiddete uğrayan kadını, erkek arkadaşının elinden kurtarmaya çalışırken çıkan arbedede  Kadir Şeker'in elindeki bıçak, Özgür Duran'ın kalbine saplanmıştı. Hastaneye kaldırılan Duran, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Konya Barosu, yaptığı açıklama ile Kadir Şeker'e sahip çıktı. 

"MAĞDUR BİR KADINA YARDIM ETTİ" 

Konya Barosu adına açıklama yapan Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, Kadir Şeker'in mağdur bir kadına yardım etmeye çalıştığını belirterek, "Buna dair somut değerlendirme yapılıp deliller toplandıktan sonra maddi gerçeğin, adaletin, hakkın ve hakikatin tecellisi noktasında titiz bir çalışma yürütülüyor. Mağdur bir kadına yardım amacıyla oraya giden ama eylem suretiyle de belki hayallerinden mahrum kalan bir evladımız var. Olayın bana göre ana teması bu. 'Eylem, o korku ve heyecanla meşru müdafaa, sınırın aşılması mıdır yoksa ağır tahrik kapsamında mı kalacaktır, çocuğumuz ceza alacak mıdır, almayacak mıdır' hususu, ne benim söyleyebileceğim bir ifadedir ne de savcılık makamının. Buna en doğru şekilde karar verecek, kovuşturmayı yapacak olan yüce heyettir, mahkemedir. Birlikte, titizlikle ve yakından takip edeceğiz" diye konuştu. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar