SGK elini taşın altına koydu: O kişilere faizsiz konut kredisi desteği sağlanıyor!

SGK elini taşın altına koydu: O kişilere faizsiz konut kredisi desteği sağlanıyor!
Barınma sorunu vatandaşları kara kara düşündürürken, SGK tarafından faizsiz konut kredisi desteği verildiği öğrenildi. İşte detaylar…

O KİŞİLERE FAİZSİZ KONUT KREDİSİ DESTEĞİ SAĞLANIYOR

Konut krizi ile birlikte artan ev ve kira fiyatlarına karşın, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun bazı durumlarda faizsiz konut kredisi desteği sağladığı öğrenildi. Bu yıl için 240 bin liranın üzerinde sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmak için SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü''nden alınacak hak sahibi belgesi ile Ziraat Bankası''na başvurulması gerekiyor.

Sabah gazetesinin haberine göre; Faizsiz krediden sigortalının kendisi ya da geride kalan hak sahipleri eş, çocuk, anne, baba yararlanabiliyor. Buna göre 3 bin lira aylığı olan sıfır faizli kredi için 750 lira taksit ödüyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, Emekli Sandığı kapsamında harp veya vazife malulü olmaları sebebiyle aylık bağlananlar, 15 Temmuz gazileri, dul ve yetimleri faizsiz konut kredisinden yararlanma hakkı bulunuyor.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Görev alanına göre Kamu Görevlileri Ödemeler Daire Başkanlığı, Bağımsız ve Hizmet Akdiyle Çalışanlar Daire Başkanlığı ya da SGK il müdürlüklerine dilekçe ile başvurulması gerekiyor. E-devlet üzerinden "faizsiz konut kredisi ve TOKİ kampanya hak sahipliği belgesi başvurusu" bölümü tıklanarak başvuru yapılabiliyor.

YARDIM DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız, sağlıksız evlerde yaşayan geliri düşük vatandaşlara evlerinin bakım, onarım, betonarme ev yapım yardımı, ev eşyası alımı için ayni veya nakdi yardımlar yapılıyor. Prefabrik ev yapımında 30 bin lira, betonarme evde de 40 bin liralık destek veriliyor. İkamet adresine en yakın sosyal yardımlaşma vakıfları üzerinden kimlik kartı ile başvuru yapılabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar