KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır'dan çok konuşulacak yorum... Kararsızların üçte ikisi...

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır'dan çok konuşulacak yorum... Kararsızların üçte ikisi...
T24 Youtube kanalında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, kararsız seçmenin eğilimine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bekir Ağırdır, erken seçim tartışmalarına ilişkin de tarih vererek gerçekleşmesi muhtemel zamanı açıkladı.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T24 Youtube kanalında Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtladı. Bekir Ağırdır, erken seçim tartışmaları ve kararsız seçmenin eğilimine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"MUHALEFETİN BAKTIĞI YERDEN BAKMASI..."

Toplumsal dinamiklere dair elde ettikleri son bulguları paylaşan Ağırdır, "Kararsızların henüz kesin kararlarını vermemiş olmasıdır anketlere yansımayan şey. Bugün gördüğümüz kararsızların minimum üçte ikisinin muhalefetin baktığı yerden bakması..." diye konuştu.

"MUHALEFETE DÖNMÜŞ DURUMDA"

"'Kararsızlar' dediğimiz küme henüz oy tercihini değiştirme noktasına gelmemiş olsa bile, aklını ve gönlünü muhalefete dönmüş durumda" ifadesini kullanan Ağırdır, "Bu nedenle muhalefetin de yeni bir yol yordam inşa etmesi gerek" diye devam etti. 

ERKEN SEÇİM NE ZAMAN?

Ağırdır erken seçim konusunda ise, "'2020'de erken seçim olur mu' tartışmaları açısından da, en azından 'erken seçimi 6 ay sonra yapalım' sıkışıklığı getirmez. Tam tersine önceden de öngördüğüm gibi 2021'de seçim tartışmaları yoğunlaşır ancak erken seçim 2022'de gündeme gelebilir" diye konuştu. 

"MUHAFAZAKARLAR SEKÜLER DÜNYAYA KAYIYOR"

Muhafazakar dünyadan bir 10 puanlık kesimin gündelik hayat pratikleri ve diğerlerine bakış bakımından seküler dünyaya daha yakın bir yöne kaydığını söyleyen Ağırdır, "Kasım ayı verilerine göre ise, bir arada yaşamaya tolerans ve özgürlükçülük açısından bakıldığında, toplum 2012'den neredeyse iki kat ileri noktaya gelmiş durumda. Negatif kimliklenmenin bile kayda değer bir şekilde gerilediği görülüyor. Siyasal kutuplaşmanın yarattığı buz tabakası göstermese de suyun altında filizlenme var. Aşağıda ciddi biçimde insanların birbirini anlaması konusunda dinamizm görünüyor. Pandemi ve ekonomi sebebiyle insanların yüzde 80'i kaygılı ve endişeli ama benim iyimserliğimi besleyen bu. İktidar hala o buz tabakası aynı kalsın diye uğraşıyor ancak bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar