KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır AKP'de Erdoğan sonrasına hazırlanan ismi açıkladı

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır AKP'de Erdoğan sonrasına hazırlanan ismi açıkladı
KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, hem iktidar hem de muhalefet bloğunda yaşanan değişimlerin seçmenlere hemen etki etmediğini, seçmenlerin büyük kısmının da bu nedenle gri alanda beklediğini dile getiren Ağırdır, yeni ittifaklar olsa bile seçmenlerin o siyasi bloğa geçmeyeceğini vurguladı. 

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, iktidar ve muhalefetin ittifak arayışlarını, Cumhur İttifakı'nın hedef gösteren dilini, siyasetteki arayışları ve Kongre binası baskını sonrası ABD'de yaşananların Türkiye için anlamını Murat Sabuncu'ya değerlendirdi.

"YANILIYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi ile yaptığı görüşme ve Devlet Bahçeli’nin Meral Akşener’e yaptığı ‘evine dön’ çağrısı ile iktidarın yeni ittifak arayışlarında olduğu tartışmalarını yorumlayan Ağırdır, muhalefetteki ittifak arayışlarını da değerlendirerek “Hem muhalefetin hem iktidarın aktörlerinin ıskaladıkları bir şey var. Diyelim İyi Parti veya Saadet Partisi iktidar bloğuna geçti. Seçmenleri iktidar blokuna geçecek mi zannediyorlar? Hayır. Ya da tersi, MHP ve AKP kapıştı ve MHP başka bir bloğa geçti. Bütün seçmenler hemen o kararla beraber o bloğa mı geçecek?  Hayır. Dolayısıyla anlamadıkları şey tahayyül dünyalarından ibaret olmayan reel bir hayat olduğu, insanların ve toplumun değişiyor olduğu ve bu değişimin yeni bir cevap arayışında olduğu. Onun için seçmen gri alanda yığılıyor. O partiyi bıraktığında hemen bu partiye geçmiyor” dedi. 

"SOYLU ERDOĞAN SONRASINA HAZIRLANIYOR"

t24'ün aktardığına göre Ağırdır, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör atamasının ardından öğrencilerin yaptığı eyleme verilen tepkileri de değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hem CHP’yi hedef göstermesi hem de öğrencileri 'terörist' ilan etmesiyle ilgili Erdoğan’dan daha sert bir tavır alıp almadığının sorulması üzerine "Erdoğan’a karşı el yükseltiyor" söyleminin gerçekçi olmadığını ifade eden Ağırdır, Soylu’nun iktidardaki zihni koalisyonun güç merkezi olarak görüldüğünü söyledi. 

“Aktör bazında bir üçüncü ortak gibi bir hayali olduğunu sanmıyorum” diyen Ağırdır,  “Ben Soylu’nun, Tayyip Erdoğan sonrası bir anda iktidar gücüne oynadığını düşünüyorum. Tayyip Bey'le veya AK Parti ile masaya eşit oturmak gibi bir stratejisi olduğunu sanmıyorum” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar