Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan uyardı: Rehavete kapılmayın!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan uyardı: Rehavete kapılmayın!
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşları tedbirler konusunda uyararak rehavete kapılmamaları gerektiğini belirtti. Pehlivan, "Arkadaş ziyaretleri, akraba ziyaretleri gibi aile içi bulaş son zamanlarda ciddi anlamda arttı, bunu gözlemliyoruz" dedi. 

İl Sağlık Müdürü uyardı: Kırmızı renge geçebiliriz!

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan vatandaşları korona virüs ve tedbirler konusunda uyardı. Vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini belirten Pehlevan, "Kocaeli turuncu renkte, dikkat edilmediği durumda kırmızı renge geçebilir. Bu virüs çok hızlı bulaşan bir virüs, hızlı yayılabiliyor. Şu anda her şey kontrol altında ama kurallara uymak çok önemli. Vatandaşlarımızın özellikle toplu yerlerden uzak durmaları lazım, gerekmedikçe eş, dost ve akraba ziyaretlerinden uzak durmaları lazım. En büyük bulaşma nedeni kalabalık ortamlar. Bu insandan insana bulaşan bir virüs, dolayısıyla önlemleri gevşetmememiz lazım. Şu anda hazır her şey kontrol altına alınmışken kesinlikle rehavete kapılmayalım. Turuncu değil yeşil olalım, normal günlük hayata bir an evvel dönelim" diye konuştu. 

kocaeli-il-saglik-muduru-pehlevandan-rehavet-uyarisi-7904-dhaphoto2.jpg

"AİLE İÇİ BULAŞ ARTTI"


Pehlevan, aile içi bulaşın son zamanlarda arttığını belirterek, "Normalleşme için bütün vatandaşlarımızın mutlaka tedbirlere harfiyen uymalarını özellikle öneriyoruz, çünkü en ufak bir rehavet bütün kazanımlarımızı alabilir. O nedenle mutlaka maske, sosyal mesafe, kuralına uyup kalabalık ortamlardan uzak durmak ve hijyen çok çok önemli. Bu konulardan kesinlikle taviz vermemiz lazım. Kalabalık ortamlardan, arkadaş ziyaretleri, akraba ziyaretleri gibi aile içi bulaş son zamanlarda ciddi anlamda arttı, bunu gözlemliyoruz. Bu nedenle toplantılar, taziye, düğün, nişan gibi toplu olunabilecek yerlerden kesinlikle uzak durmamız lazım, mecbur olmadıkça bu ortamlara girmemek lazım. Girdiğimiz zaman da kısa kalmak ve mutlaka maske takmamız lazım" dedi.
 

kocaeli-il-saglik-muduru-pehlevandan-rehavet-uyarisi-7904-dhaphoto1.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar