Kobe Bryant'ın öldüğü kazanın detayları ortaya çıktı

Kobe Bryant'ın öldüğü kazanın detayları ortaya çıktı
NBA efsanesi Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasının nedeni açıklandı. Pilot hatasının olduğu iddia edilen kazayla ilgili LA Polisi resmi açıklamasında neden olarak hava koşullarını gösterdi.

NBA efsanesi Kobe Bryant'ın hayatını kaybettiği helikopter kazasının nedeni polis tarafından açıklandı. 

Los Angeles Polis Departmanı kazanın nedeninin hava koşulları olduğunu resmen doğruladı.Polis sözcüsü yapığı açıklamada kalın sis tabakasının havayı kapladığı koşullarda yapılan uçuş kaza nedeni olarak doğrulandı.

Polis sözcüsü Joe Rubenstein'ın açıklaması şöyle; 'Kaza anındaki hava koşulları bizim uçuşlar için belirlediğimiz minimum standartların altında. Havada sis uçuşa engel olacak kadar fazlaydı. Görüş mesafesi en az 2.8 mil olması gerekiyordu.' dedi.

TELSİZ KONUŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Kulenin, helikopterin pilotuna telsiz üzerinden yaptığı uyarı ortaya çıktı. Helikopterin alçaktan uçtuğunu fark eden kulenin hemen pilotla temasa geçtiği belirtildi. Kule ilk önce telsiz üzerinden pilota; 'Çok alçaktasınız.' uyarısı yapıyor. Kule bu uyarısını tekrar yaptıktan sonra helikopterden radardan tamamen yok oluyor.

PİLOTUN KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Kazada ölen kişilerden olan helikopterin pilotunun da kimliği ortaya çıktı. Pilotun isminin Ara Zobayan olduğu açıklanırken, Kobe'nin helikopterinin pilotluğunu yapıyordu.Kazanın nedeni pilotun sisli havaya rağmen uçması olarak gösterilirken Zobayan'ın VHF Kurallarına (Görerek uçma) göre sisli havalarda uçma izni ve tecrübesi bulunuyordu.

Kazada hayatını kaybeden 9 kişiden kimlikleri belirlenen son iki kişinin Sarah Chester ve kızı Payton Chester olduğu öğrenildi.

Kaza sırasında helikopterde bulunan kişiler; helikopterin pilotu Ara Zobayan, Orange Coast College beyzbol takımının koçu John Altobelli (56), kızı Alyssa Altobelli, eşi Keri Altobelli, ayrıca Orange County basketbol takımının asistan koçu Christiana Mauser, Sarah Chester ve kızı Payton Chester da hayatını kaybedenler arasında yer alıyor.

TMZ'den aktardığı iddiaya göre kaza sadece 15 dakika içerisinde gerçekleşti ve yoğun sisli havaya rağmen helikopter kaldırıldı.

Yoğun siste yönünü kaybeden ve güneye doğru yükselen helikopterin kaza yapmasının en büyük sebebinin pilotaj hatası olduğu iddia ediliyor.

TMZ'nin haberinde saat 09:30'da Burbank Havalimanı'ndaki kontrol kulesi ile temasa geçen helikopter pilotu, 15 dakika boyunca olduğu yerde daire çizdi ve görüş açısının darlığı nedeniyle batıya yöneldi.

Saat 09:40 civarında ise daha yoğun bir havayla karşılaşan pilot, helikopteri güney yönüne döndürdü. Bu çok kritik bir hamle oldu çünkü güneyde dağ bulunuyordu.

Bu dönüş sırasında 1200 feetten 2000 feete kadar helikopterin yükseldiği ve kazayı da bu tırmanışın getirdiği ileri sürülüyor.

Saat 09:45 olduğunda ise 1700 feet yükseklikte dağa çakılan helikopterden maalesef kurtulan olmadı. 161 knot hızla (298 km) dağa çakılan helikopterin anında alev aldığı da görgü tanıklarıtarafından paylaşıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar