KKTC'de hükümet düştü

KKTC'de hükümet düştü
Kuzey Kıbrıs'ta hükümet ortağı Halkın Partisi (HP) hükümetten çekildi. Hükümetin düşmesiyle sonuçlanan karara ilişkin Halkın Partisi Genel Başkanı Yenal Senin açıklamalarda bulundu.

KKTC'de hükümet düştü!

Hükümet ortağı Halkın Partisi'nin Genel Başkanı Yenal Senin açıklamalarında şunları kaydetti:
Kuzey Kıbrıs'ta hükümet ortağı Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Yenal Senin, Parti Meclisi toplantısı sonrası basına yaptığı açıklamada, HP’nin hükümetten çekildiğini duyurdu. HP Genel Başkanı Yenal Senin'in açıklamaları şu şekilde: “Hükümetin bozulma sebebi tutarsızlık ve Ersin Tatar’dır” dedi. Senin, “Partimiz hükümette bulunduğumuz bu dönemde sorumlulukla hareket etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Dış politikayla doğrudan ilgili olarak yetkili kılınan Dışişleri Bakanlığı ve Maraş açılımının mimarı olan Kudret Özersay devre dışı bırakılmıştır. HP Parti Meclisi, hükümetten çekilme kararı aldı. Yeni hükümete kuruluna kadar sorumluluk bilinciyle hareket edeceğiz" diyen Senin şöyle devam etti: "Maraş konusunda uluslararası hukuka ayrı hareket etmeden, seçim sonrasına planlı bir şekilde görüş bildirmiştik" diyen Senin, "HP’nin bugün yapılan açılımı destekleyen bir tutumu vardır. Bizim tutumuz 2015 yılından beri bellidir. Mevcut durum seçime müdahale olarak düşünülebilir ancak devlet bütünlüğünün bozulması bizim için önemlidir" ifadelerini kullandı.
Senin açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:
 "Tatar, herhangi bir bilgiyi hükümet ortağına vermemiştir. Özersay telefonla sorduğunda da bilgi vermemiştir. Bu tutarsızlık ve hükümetin bozulma sebebi Ersin Tatar’dır" 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar