KKTC Meclisi’nden Mehmetçiğe saldırıya kınama

KKTC Meclisi’nden Mehmetçiğe saldırıya kınama
KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde konuşan İktidar Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Özdemir Berova, Meclis'teki partiler ve toplum olarak İdlib'de Türk askerine yönelik hain saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Başbakan Ersin Tatar da "Kıbrıs Türk Halkı olarak dualarımız Mehmetçiğimiz ile" sözlerini kullandı.

Berova, "Bahar Kalkanı Harekâtı’nın da en kısa zamanda başarıya kavuşması açısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ve Anavatan Türkiye'mizin yanındayız" dedi. 

Cumhuriyet Meclisi'nin bugünkü oturumunun açılış konuşmasını yapan Berova, Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşananların, Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit haline gelen olaylar olduğuna işaret etti.

ORTAK TEPKİ: "TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Özdemir Berova, "Biz yürekten ve kalpten inanıyoruz ki en kısa sürede buradaki harekât başarı ile sonuçlanacak. Akabinde bu bölgede oluşacak ortam hem o bölgenin insanlarının insanlık dramından uzaklaştırılması hem de Türkiye’mizin o aşamadaki milli güvenliğinin sağlanması açısından önemli bir unsur teşkil edecektir" dedi.

DUALARIMIZ MEHMETÇİKLE

Kıbrıs Türk toplumu olarak, Türk askerine yönelik saldırıya şiddetle tepki verdiklerini ifade eden Berova, "UBP grubu olarak ki diğer partilerin ve toplumun da genel görüşünü yansıtıyor. Hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bahar Kalkanı Harekâtı’nın da en kısa zamanda başarıya kavuşması açısında TSK'nın ve Anavatan Türkiye’mizin yanındayız" dedi.

Başbakan Ersin Tatar da Bahar Kalkanı Harekâtı’nda görev yapan askerlere başarılar diledi. Başbakan Tatar,  "Kıbrıs Türk Halkı olarak dualarımız Mehmetçiğimiz ile" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar