Kızını öldüren babaya verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Kızını öldüren babaya verilen cezanın gerekçesi açıklandı
Ankara’nın Çubuk ilçesinde 17 yaşındaki kızı Şeyma Yıldız'ı internette uygunsuz görüntüleri olduğu gerekçesiyle öldüren Harun Yıldız'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Kızını öldüren babaya verilen cezanın gerekçesi açıklandı

Harun Yıldız, geçen 6 Şubat'ta, dershane çıkışında aracıyla aldığı kızı Şeyma Yıldız'ı, Çubuk Kargın Mahallesi'ne götürüp, burada tabancayla vurarak, öldürdü. Polisi arayarak teslim olan baba, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

CEZADA İNDİRİM UYGULANMADI
Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan sanık savunmasında, kızının internette uygunsuz videosunu gördüğünü ileri sürerek, "Daha önce mahkemeden görüntülerin incelenmesini talep etmiştim ancak bu kabul görmedi. Kızım, o görüntülerde baygın olarak görülüyordu, birileri kızıma bu kötülüğü yaptı. Onların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, "Görüntülerin gerçek olduğunu kabul etsek ne değişecek. Bundan yola çıkarak ölen çocuğu kusurlu mu kabul edeceğiz?" diye karşılık verdi. Sanık, 'alt soydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılırken, cezada indirim uygulanmadı.

GEREKÇELİ KARAR: "VİDEODAKİ ŞEYMA DEĞİL"
Mahkeme, kararın gerekçesini açıkladı. Kararda, babanın savunmasında; kızına, görüntüleri sorduğunu, ölenin de bunu kabul etmediğini ve sonra 'sus baba' dediğini söylediği aktarıldı. Ölü muayene raporunda Şeyma'nın 9 ateşli silah yaralanması sonrası öldüğü belirtilerek, "Her ne kadar sanık görmüş olduğu videodaki şahsın kızı olduğunu söylemiş ise de; mahkememizce alınan bilirkişi raporunda videodaki kişinin Şeyma Yıldız olmadığı belirlenmiştir." denildi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar