Kitapları geri dönüşüme gitmekten kurtaran geleceğimizin minik kahramanları...

Kitapları geri dönüşüme gitmekten kurtaran geleceğimizin minik kahramanları...
Sahaf Gani Bayer, çöpe atılan kitapları biriktirip sahaflarla buluşturan insanları Twitter hesabından paylaştı. Haberimizde bugüne kadar duymadığınız kitap kahramanlarını okuyacaksınız...

GÜNBOYU - GÖKÇE SEVİM

Son yıllarda artan maliyetlerle birlikte kitap fiyatları oldukça arttı. Öğrencisinden kitap kurtlarına kadar herkes fiyatlardan şikayetçi. Kitaplardan vergi alınmasın diyenlerden, suçu yayıncılara bağlayanlara kadar çeşitli yorumlar ve talepler dile getiriliyordu. Vergi kaldırılmasına rağmen fiyatlar hiç de beklenen düzeye inmedi aksine artmaya devam ediyor. Bunun da en büyük sebebi kağıtta dışa olan bağımlılığımız.

Peki hayatları boyunca kitaplara değer vermiş, kısacık hayatlarına kocaman kütüphaneler sığdırmış ve dünyadan göçüp gitmiş insanların geleceğe miras bıraktığı kitapları ne oluyor hiç düşündünüz mü?
Bu kitaplar ya mirasçıları tarafından korunup onların çocuklarına aktarılıyor, ya bir bedel karşılığında sahaflara satılıyor ya da işin acı tarafı çöpe atılıyor.

Sosyal medya kullanıcısı ve sahaf Gani Bayer, Twitter'da çöpe atılan kitapların hikayesini paylaştı. "Kitap Dünyasının Süper Kahramanları" adını verdiği tweet seride Bayer, çöplerden kitap toplayarak onları yeniden okuyucularla buluşturan miniklerden bahsediyor: "Nazgül, Kuzey, Aslı... Onlar aileleri ile birlikte sokak sokak gezerek kitapları geri dönüşüme gitmekten kurtaran çocuklar. İstanbul'un sokaklarında bu şekilde kitap toplayan 100 civarında roman aileden bir tanesinin çocukları." açıklamasında bulunuyor.
Bayer sözlerinin devamında, okulların açılış ve kapanış dönemlerinde yani 4 ay boyunca bu ailelerin kitapları topladıklarını, sağlam ve temiz olanları biriktirdiklerini aktardı. "Sonra buluşuyoruz ve tasnif ettiğimiz kitaplar geri dönüşümden kurtulup okurlarla buluşmak üzere raflara geri dönüyorlar." 
Gani Bayer artan kitap fiyatlarına da değinerek, vatandaşın bu sayede daha ucuz kitaplar elde ettiklerine vurgu yapıyor. "Sahaflardan çok daha ucuza temin ettiğiniz kitapların, daha doğrusu okurların görünmeyen kahramanı onlar."

Onlar gerçekten kitap kurtlarının süper ve görünmeyen kahramanları...

e-9ivv5xiaenvpk.jpge-9iu-hxmaind-q.jpg

Gani Bayer'in tweetleri şöyle:

gb-1.jpggb-2.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar