Kiracıların bir gözü kulağı onda: Haziran ayı kira artış oranı ne kadar olacak?

Kiracıların bir gözü kulağı onda: Haziran ayı kira artış oranı ne kadar olacak?
Hissedilen enflasyonun giderek ağırlaşmasıyla gözler açıklanacak Mayıs enflasyon rakamlarına çevrildi. Ekonomistler açıklanacak rakam için tahminde bulunurken, bir yandan da gözler Haziran ayı resmi kira artışı zam oranı açıklamasına çevrilmişti. Haziran kira artış oranı 2022 ne zaman açıklanacak ve oranı ne çıkacak? İşte detaylar…

HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLACAK?

Giderek derinleşen ekonomik kriz ve enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak TEFE TÜFE Mayıs 2022 enflasyon rakamı için geri sayım başladı.

Son dönemde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş nedeni ile kiracılar da mağdur olmuş, ev sahipleri daha yüksek kiralar talep etmeye başlamıştı. Hatta çoğu ev sahibi evini daha yüksek kiraya başkasına verebilmek için eki kiracısını çıkarmaya başlamış, evinden olmak istemeyen kiracılar yasal sınırın üstünde kiraya zam yapmayı kabul etmek zorunda kalmıştı.

Türkiye konut satışıyla Avrupa''da lider - Son Dakika Haberleri

MAYIS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TÜİK tarafından hesaplanan enflasyon rakamları ayın sona ermesinin ardından sepette yer alan ürünler üzerinden fiyat karşılaştırması yapılarak hesaplanıyor. Yapılan hesaplama ile bulunan enflasyon oranı ise kurumun resmi internet sitesi üzerinden ilan ediliyor.

Açıklanacak TEFE TÜFE Mayıs 2022 enflasyon oranı ile Haziran ayı resmi kira artış zam oranı 3 Haziran 2022 Cuma günü ilan edilecek. Açıklanacak olan enflasyon rakamı arasında yer alan 12 aylık TÜFE ortalaması resmi kira artışı zam oranı yasal sınırı olarak kullanılacak.

FETÖ ''kara para''yı iş adamlarıyla aklamış

ENFLAYSON BEKLENTİSİ TAHMİNİ YÜZDE KAÇ?

Duyurulmasına sayılı günler kalan enflasyon raporu öncesi tahminlerde peş peşe gelmeye devam ediyor. Tüm ekonomistler aylık enflasyonda yaşanacak yükselişin devam edeceği tahminlerinde buluşurken bu durumda Haziran ayı resmi kira artışı zam oranı Mayıs ayında açıklanan yüzde 34.46 rakamından daha yüksek çıkacak gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar