Kira yardımından kimler faydalanabilir? İşte başvuru ayrıntıları...

Kira yardımından kimler faydalanabilir? İşte başvuru ayrıntıları...
İhtiyacı sahibi vatandaşlar aylık 1.150 TL tutarın kira yardımı alıyor. Kira desteğinin yanı sıra kredi desteğinin de verildiği belirtildi. 400 bin TL’ye kadar kredi kullanım imkanı sunulacağı açıklandı. İşte detaylar…

Devlet, ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 1.150 TL tutarın kira yardımı yapıyor. Peki nasıl başvuruluyor?

Konu ile ilgili 18 bankanın devrede olduğu açıklandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı riskli olduğu tespit edilen yapılardan 100 bin konutu dönüştürme kararı aldı. Bu kapsamda evi kentsel dönüşüme girecek olanlara aylık olarak 1.150 TL kira yardımı yapılacak.

NASIL BAŞVURULACAK?

Vatandaşlar bu noktada kira yardımından yararlanabileceği gibi kredi desteğinden de yararlanabilir. 2 durumdan sadece birini seçme hakkı bulunuyor. Kira yardımı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık olarak ödeme yapılacağı açıklandı. Başvuran alabilecek, 3 ay süresi bulunuyor.

Kira yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar Alo 183 Sosyal Destek Başvurusu Telefon Hattı üzerinden bilgi alabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımından yararlanmak isteyenler, yapının yıkım tarihinden itibaren en geç 3 ay içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor.

18 BANKA İLE ANLAŞMA VAR

 Anlaşmalı 18 bankalar ise şu şekilde:

Akbank, Albaraka Türk, Alternatifbank, DenizBank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING Bank, Kuveyttürk, TEB, Emlak Katılım, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Şekerbank, VakıfBank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar