Kimse bilmiyor ama Şaşmaz kardeşlerden biri 15 Temmuz gazisi: "Şehitlik nasip olmadı"

Kimse bilmiyor ama Şaşmaz kardeşlerden biri 15 Temmuz gazisi: "Şehitlik nasip olmadı"
Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Ekmek Teknesi, Eşref Saati gibi fenomen dizilerin senaristliğini yapan Raci Şaşmaz uzun bir aradan sonra ilk kez konuştu.

Hürriyet'ten Tülay Demir'e konuşan Raci Şaşmaz, 15 Temmuz'da gazi olduğunu açıkladı. Daha önce konuyla ilgili hiç konuşmayan Şaşmaz, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"SİLAHLAR BİZE DOĞRULDU, REHİN ALINDIK"

"Mahşer gibi bir geceydi. Çok şükür insanımız bu hainlere geçit vermedi. Yoksa bugün ne tek parça bir ülkeden ne de bir gelecekten bahsediyor olurduk. Rahmetli Erol Olçok yakın arkadaşımdı. Dertleştiğim, fikir alışverişinde bulunduğum, mert, gözü kara bir Çerkez Beyi’ydi. Onun ve oğlunun şehit olduğunu öğrenince köprüye gitmek üzere yola çıktım. Çengelköy ateş altındaydı. Hem Çengelköy Karakolu’ndaki Alaattin Komiser ve arkadaşlarının direnişi hem de mahalle muhtarımız Can Cumurcu’nun gayretleriyle (ki her ikisi de yaralandı o gece, ona rağmen pes etmediler) hainler Çengelköy’de başarılı olamadılar.

Ben ve o zamanki şirketimin yapım koordinatörü Mehmet Baş ara sokaklardan ilerlerken bir çöp konteynırının arkasına saklanmış hainler silahlarını bize doğrulttu ve esir alındık. Karakolun önüne götürüldük. Gördüm ki hainler ele geçirdikleri vatandaşları canlı siper olmaları için elleri kelepçeli halde yere yatırmışlar. İnsanların onlara doğru yürüyüşünü engellemek için yani... Canlı siper yaptıklarının çoğu Çengelköy ve civarındaki restoranlarda, kafelerde çalışan gençlerdi.

Benim yere yatırılmamla birlikte çocuklar kim olduğumu anladı. Hatta birisi fısıldayarak “Abi seni tanırlarsa öldürürler” dedi. “Bu gece ölmeyeceksek ne zaman kardeş” dedim. Neyse lafı uzatmayayım. Allah şehadet nasip etmedi. Her şey bitip de sabah 10.00-11.00 gibi eve doğru yola koyulduğumuzda Mehmet’e sordum “Korktun mu” diye. “Çok korktum abi” dedi. “Neden korktun ki Mehmet” dedim... “Ya kaçıp gitseydim? Bununla nasıl yaşardım abi?” dedi.

Nice Mehmetler var ki ölmekten değil, kaçıp giden bir insan olarak yaşamaktan korkuyor. Böyle Mehmetler olduğu müddetçe, bu vatanı hiçbir hain ele geçiremez."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar