Kimler yararlanacak ve şartları neler? EYT için tüm hazırlıklar sürüyor

Kimler yararlanacak ve şartları neler? EYT için tüm hazırlıklar sürüyor
Emeklilikte Yaşa Takılanlarla(EYT) ilgili teklif için çalışmaları başlatıldı. Buna göre EYT düzenlemesi için öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek, ardından da muhalefete teklif götürülecek.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili AKP harekete geçiyor. Bugüne dek muhalefet belirli aralıklarla gündeme getirmiş ancak AKP ve MHP bu tekliflere karşı çıkmıştı. Erken seçimin gündemden düşmediği şu günlerde AKP'nin EYT ile ilgili bir planı olduğu ortaya çıktı. İlk olarak Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük gündeme getirmişti.

Şimdi ise TRT haber'de EYT ile ilgili yeni bir hazırlık olduğunu duyurdu. Teklifteki ayrıntılara tek tek yer verilirken, EYT kanunu hakkından kimlerin yararlanacağı da resmen duyurulmuş oldu. İşte TRT haber'in aktardığı EYT yasasıyla ilgili ayrıntılar. 

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çalışma başlatıldı. AKP teklifi bu yıl Meclis Genel Kurulu'na getirmeyi planlıyor.

EYT teklifi için bazı formüller üzerinde çalışılıyor. Öncelikle kapsam ve şartlar belirlenecek.  

YAŞ VE SİGORTA ŞARTI

Emeklilik için bazı şartlar aranacak. Yaş sınırı ve sigortalılık sürelerine bakılacak.

50 yaşın altında olmama ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunma şartı aranacak. Kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı gelebilecek. Belli bir yaşın üstünde olanlara emeklilik verilmesi gibi bir formül de masada. Kademeli olarak emeklilik hakkının verilmesi de söz konusu.

Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra teklif AKP tarafından Meclis’e sunulacak. Tüm partilerin desteği istenecek. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar