Hangi platform daha iyi? Disney+ vs Netflix…

Hangi platform daha iyi? Disney+ vs Netflix…
Türkiye’de faaliyet gösteren dijital video akış platformlarının sayısı giderek artıyor. En fazla rağbet gören platformların arasında Disney+ ve Netflix geliyor. Peki bu ikisi arasında hangisi daha iyi?

İYİ OLAN HANGİSİ? DİSNEY+ VS NETFLIX...

Dijital platformların yaygınlaşmasıyla birlikte, sinema sektörünün hızlı bir şekilde dijital platformlara kayıyor. Abonelik sistemlerinin Türkiye fiyatları giderek artıyor olsa da bir sinema bileti fiyatına binlerce içerik sunma imkanı sağlıyor.

Shiftdelete.net’in aktardığına göre, Ülkemizde faaliyet gösteren yayın sayısı da giderek artıyor. Hatta bu yaz HBO Max ve Disney Plus gibi hizmetler de aramıza katılacak. Peki son dönemin en çok konuşulanı Disney+ ile Netflix arasında kalanlar hangisini tercih etmeli?

Netflix geçtiğimiz günlerde 4-10 Nisan arası en çok izlenen yapımlarını paylaşmıştı. Şimdi de bu haftanın Top10''ini açıkladı.

Netflix Türkiye''nin Mart 2022 programı belli oldu

FİYAT KISTASI

Netflix bu ayın başlarında Türkiye fiyatlarına yüksek dolar kuru ve enflasyon gibi sebeplerle zam yaptığını açıkladı. Ayrıca bunu yerli orijinal içeriklerin artan bütçesinin de etkilediği tahmin ediliyor. Bununla birlikte yeni fiyatları Temel Plan aylık 37,99 TL, Standart Plan aylık 57,99 TL, Özel Plan aylık 77,99 TL şeklinde. Öte yandan ABD’de yalnızca Temel Planı 10 dolarlık bir fiyat etiketiyle abonelerine sunduğunu söyleyelim.

Ancak Disney+ 4K akış ve IMAX gibi yani Netflix’in 20 dolarlık (77,99 TL) Özel Plan ile sunduğu her şeyi tek bir paket içerisinde 8 dolarlık bir ücretle kullanıcılarına sunuyor. Türkiye’de ise aylık 34,99 TL (yıllık 349.90 TL) bir ücret isteniyor. Ayrıca tanışma paketine özel 8 ay öde, 12 ay izle kampanyası ile 279.90 TL’ye alınabilir. Bu nedenle fiyat tarafında kazanan açık ara ile Disney+ oluyor.

Hem Netflix’in hem de Disney Plus’ın kütüphanesinde büyük yapımlar ve popüler orijinal içerikler mevcut. Fakat Disney bunlar arasında yer alan çok eski franchiselarını da oldukça etkili bir şekilde sergiliyor. Buna Pixar, Marvel, Star-Wars, National Geographic ve 20th Century Fox evrenleri de dahil. Yani kendi içerisinde pek çok sinematik evreni bulunduruyor.

Öte yandan 2016’dan beri ülkemizde olan ve yerli-yabancı pek çok orijinal yapıma sahip olan Netflix de azımsanacak bir rakip değil. Stranger Things, Squid Game, Money Heist ve Tiger King gibi pek çok orijinal içeriği bulunuyor. Ayrıca Bridgerton, Fuller House ve Lucifer gibi pek çok uyarlaması da mevcut. Bu sebeple iki taraf arasında sert bir rekabet olduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu noktada karar tamamen izleyiciye kalıyor. Fakat bir sonraki maddemizle birlikte durum netleşebilir.

Disney+ Plus ne zaman açılıyor, Türkiye fiyatı ne kadar? İşte üyelik ücreti

İÇERİK KARŞILAŞTIRMASI

Platformların kütüphanelerine baktığımız zaman Netflix’in daha fazla kitleye hitap edebildiğini söyleyebiliriz. Zira Disney tarafı yetişkin içeriklerinde biraz geride kalıyor. Fakat iş çocuklara yönelik film ve şovlara geldiği zaman aradaki farkı açtığını söyleyebiliriz.

Buna ek olarak Disney+, Luke Cage, The Punisher, Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist ve Agents of S.H.I.E.L.D gibi Marvel serilerini Netflix’in elinden alarak kendi kütüphanesine ekledi. Tabii kendi bulunmadığı ülkelerde hala rakip platformu üzerinden para kazanmaya devam ediyor. Fakat Türkiye’nin de arasında bulunduğu bu yaz yapacağı genişleme planına dahil olan ülkelerde artık Marvel tek çatı altında toplanacak.

Her ne kadar Disney Plus çok çeşitli belgeseller animasyon hikayeleri ve gişe rekorları kıran filmler ile toplamda bini geçen içeriğe sahip olsa da Netflix kütüphanesinde 3 binden fazla film ve binden fazla dizi bulunuyor. Yani içerik çeşitliliğinde Netflix, içerik kalitesinde ise Disney tarafı bir adım önde.

Disney+ vs Netflix! Hangisi daha iyi?

TERCİH EDİLEN HANGİSİ OLMALI?

Netflix uzun zamandır alıştığımız ve biraz da bağımlısı olduğumuz bir platform olduğu için ve de çok çeşitli içerik kütüphanesi sebebiyle vazgeçmesi oldukça zor bir dost gibi. Fakat Disney+ neredeyse yarısı kadar olan tek fiyat seçeneği ile tüm abonelerine aynı kalitede hizmet sunuyor.

Bu sebeple ayırabileceği yeterli bütçesi olanların iki aboneliği de alması mantıklı olabilir. Fakat kısıtlı bir bütçeye sahipseniz veya Netflix’in son zammına karşı tepkiliyseniz düşünmeden Disney+’a geçebilirsiniz. Dolayısıyla bizim için kıyaslamanın kazananı Disney+ diyebiliriz.

Tabii Netflix Haziran ayında Türkiye’de kan kaybetmeye başladıktan sonra abonelik fiyatlarını tekrar gözden geçirirse işler değişebilir. Ancak Amazon Prime Video’nun hala 7.90 TL olduğunu düşünürsek Netflix her halükarda rakiplerinden pahalı olacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar