Kim Yo-jong ülkenin en üst yönetimine terfi etti

Kim Yo-jong ülkenin en üst yönetimine terfi etti
Kim Yo-jong Kuzey Kore’nin en üst karar alma organı olan Devlet İşleri Komisyonu’na atandı.

Kim Yo-jong terfi etti

Kim Yo-jong Kuzey Kore’nin en üst karar alma organı olan Devlet İşleri Komisyonu’na atandı. Lider Kim Jong-un, Güney Kore ile olan iletişim hatlarını yeniden kurmak istediğini açıkladı. Devlete ait Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'ndan alınan bilgilere göre, Abisinin en önemli danışmanlarından birisi olan Yo-jong, ülkenin en üst karar alma organı Devlet İşleri Komisyonu üyeliğine getirildi. Yo-Jong’un resmi statüsü şu ana kadar belirsizdi.

Jong-un ise Güney Kore'yle bozulan ilişkileri düzeltme amacıyla önemli bir adım attı. Jong-un, iki ülke arasında kurulan ancak yaşanan gerilim sebebiyle kesilen iletişim hatlarının gelecek ay tekrar kurulmasını istediğini açıkladı.

Aktivistlerin Kuzey Kore'ye Pyongyang karşıtı broşürler göndermesi iki ülkenin ilişkilerini bozmuş ve sınır ötesi iletişim hatları kesilmişti. İletişim kanalları Temmuz 2021'de yenilense de birkaç gün sonra düzenlenen Güney Kore ve ABD ortak askeri tatbikatının ardından tekrar kopmuştu.
Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ise 21 Eylül'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, komşusuyla barışın sağlanabilmesi için Kore Savaşı'nın sona erdiğine dair resmi bir açıklama yapılmasını istemişti.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar