Kılıçdaroğlu’nun rakibi Atıcı’dan yeni hamle

Kılıçdaroğlu’nun rakibi Atıcı’dan yeni hamle
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi CHP eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı tek tek delegelerle görüşmek için hamle yaptığı ifade edildi. Atıcı'nın ilk olarak Mersin delegeleriyle görüştüğü bildirildi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak 37’nci Olağan Kurultayında genel başkanlığa aday olduğunu dün açıklamıştı.

“BENİM DERDİM SADECE GENEL BAŞKAN KOLTUĞUNA OTURMAK DEĞİL”

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, kısır çekişmelere asla girmeyeceğini ifade eden Atıcı, “CHP nasıl gelişir, CHP nasıl iktidara yürür, Türkiye nasıl daha iyi yönetilir yani benim derdim sadece genel başkan koltuğuna oturmak değil, oradan Türkiye’yi yönetmektir” söyledi.

İŞTE O HAMLELER!

Adaylığını açıklar açıklamaz çalışmalarına start veren Atıcı, ilk olarak Mersin il Kurultay delegelerini aradı. Delegelerden destek isteyen Atıcı, projelerini anlattı.

Atıcı, “Mersin için özel bir durum bu, Mersin’de tarih boyunca ilk defa birisi çıkıyor genel başkan adayı olarak” dedi.

“Çukurova’nın çocuğuyum” diyen Atıcı,  “Mersin’den sonra Adana, Osmaniye, Hatay, Antep yani bu bölgenin rızasını, gönül rızasını alıp devam edeceğim, bir noktada helallik, bir noktada rıza gibi gönül almak gibi” dedi.

"BU YOLUN ADI, DEMOKRASİ YOLUDUR"

Atıcı, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaraş, Hatay’ın ardından  Türkiye’nin her yerine gideceğini söyledi.

Yarışı kazanacağını belirten Atıcı, şöyle dedi:

“Televizyona çıktığım zaman tepkileri görüyorum, yolda yürüdüğüm zaman tepkileri görüyorum yani Trabzon’a gidiyorum insanların olumlu tepkilerini görüyorum. İnsanların gönlüne girmişiz.

Ben yola aşığım, bu yolun adı demokrasi yoludur, hedefe aşık değilim, koltuk sevdası olmadığımı ben milletvekilliğine aday olmayarak ve bundan sonra da olmayacağımı beyan ederek açıklamışım.”

CHP’de kurultayda seçimlere geçilmeden önce adaylar saptanır. Aday olmayanlar seçilemez. Genel Başkan adayı olmak için üye tam sayısının en az yüzde beşinin (%5) yazılı önerisi gerekiyor. Genel Başkan adaylarından sadece birisi için imza verilebilir. Birden çok genel başkan adayına imza veren kurultay üyesi, başkanlık kurulunca çağrılır ve hangi aday için imza verdiği saptanır. Aksi halde mükerrer imzalar tüm genel başkan adayları için geçersiz olur.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar