Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı'ya CHP'liler böyle yanıt verdi

Kılıçdaroğlu'nu tehdit eden Alaattin Çakıcı'ya CHP'liler böyle yanıt verdi
CHP Genel Başkan Yardımcıları Adıgüzel ile Ağbaba Çakıcı’nın tehdit ve hakaret içeren ifadelerine yanıt verdi. Ağbaba mektubun muhatabının Erdoğan, Bahçeli ve Soylu olduğunu bildirdi.

Alaattin Çakıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehdit içeren ifadelerine CHP’li bazı isimlerden yanıt geldi.

Yanıtı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Onursal Adıgüzel ve Veli Ağbaba ile milletvekilleri verdi.

Ağbaba, Çakıcı için, “hapishane kaçkını” ifadesini kullanırken, “Bu çirkin ve hadsiz mektubun muhatabı Kılıçdaroğlu değil, ülkeyi mafya çiftliğine çeviren Erdoğan, Bahçeli ve Soylu'dur. O adamla(!) ilgili Cumhuriyet Savcıları mutlaka gereğini yapmalıdır” dedi.

Ağbaba şöyle devam etti:

Bu şahsın önce Erdoğan'ı da tehdit edip daha sonra çark etmesi, Genel Başkanımızın "Saray bekçiliği" ifadesinde ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Hukuk reformu yapacağız diyenler, reformu mafya babalarına mı yapıyorlar göreceğiz.

ADIGÜZEL: BAHÇELİ'YE SÖYLÜYORUZ MAFYA LİDERİ YANIT VERİYOR

Adıgüzel ise “Dün yezit dediğine, bugün efendim diyenlerin, mafya düzeniyle kendi düzenini muhafaza etmeye çalışanların tehditleri bize sökmez” diyerek, “Erdoğan’a söylüyoruz, Bahçeli yanıtlıyor. Bahçeli’ye söylüyoruz, mafya lideri Alaattin Çakıcı yanıtlıyor. Ülkeyi mafya çiftliğine çevirenler, mafyalarla el ele vermiş muhalefeti tehdit ediyor. Savcılar, harekete geçmek için ne bekliyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

MECLİS'TE AÇIKLAMA

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de yaptığı açıklamada "Cumhuriyet Halk Partisi kabadayılara pabuç bırakacak bir parti değildir" dedi. 

Altay, mektupta yapılan açıklamaların Bahçeli ve Erdoğan tarafından da tasvip edeceği bir durum olmadığını kaydetti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabından Kılıçdaroğlu ile birlikte yer aldığı bir fotoğrafını paylaşarak şunları yazdı:

Hak, hukuk ve adaletten şaşmadan, aklın ve bilimin kılavuzluğunda Türkiye 2. yüzyılına safralarından arınmış olarak yürüyecektir. Bu yolda hiçbir tehdite fırsat vermeyeceğimiz görülecektir.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Susurluk'ta deşifre olan mafya-siyaset ilişkisine derin devletin yeniden ihtiyaç duyduğu açık. Biz, bir mafyanın tehditlerine pabuç bırakacak değiliz. CHP'nin Genel Başkanı'nı tehdit etmek, milyonları tehdit etmektir, cumhuriyeti tehdit etmektir. Herkes, haddini bilecek!

Selin Sayek Böke: Hukuk devletinin olmadığı yerde mafya liderlerinin sesi duyulur. Bugün olduğu gibi... Hukuk devletini yıkıp mafya düzenini kuran siyaset sorumludur! CHP Genel Başkanı’na yapılan tehdit ve hakarete karşı bugün görevini yapmayan savcılar da... #MafyaDüzeniniBitireceğiz !

Muharrem İnce: Organize suç örgütü liderinin Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına hakaret edip tehdit ettiği bir ülkede yer yerinden oynamalıdır. Devlet çökerse, hukuk yok olursa çeteler konuşur. Buna tepki göstermek demokrasi mücadelesinin gereğidir ve başta ülkeyi yönetenlerin sorumluluğudur.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Sözüm ona; bir hukuk devletinde, devlet organize suç örgütleriyle mücadele eder ama görüyorum ki, ülkemde mafya kalıntıları muhalefeti tehdit eder olmuş. Gün gelir, herkes bunun hesabını verir. Biz; dünyaya,gerektiğinde kafa tutmuş parti grubuyuz ki, bir mafya kalıntısı vız gelir.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmek hiçbir mafya kalıntısının haddi değildir. Ağıza alınmayacak tehditleri savuranları ciddiye almıyoruz ama onu serbest bırakmak için seferber olanlardan tavır bekliyoruz.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Bir mafya bozuntusu CHP Genel Başkanı’nı ağza alınmayacak hakaretlerle tehdit ediyor ve devlet çaresizce izliyorsa devlet çökmüş demektir... Bu tehdit bizden önce Erdoğan ve Soylu’ya yapıldı... İş başa düşerse biz kendimizi koruruz... Devlet çökmüşse kurduğumuz devleti de koruruz.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: MHP ve AKP'nin çirkin pazarlıkları sonucu cezaevinden çıkartılan mafya bozuntuları ve katiller Genel Başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nu tehdit ediyor. Çakalların ulumasına sessiz kalmayacağız. Bağlayın çakallarınızı; siyaset meydanına siz gelin.

CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Kaboğlu: Hukuk devletinden uzaklaşmak ve Anayasa dışı yönetim, Devletin çeteleşmesi tehlikesini getirir. Suç örgütü başının Sayın Kılıçdaroğlu'nu tehdit etme cüretini göstermesi çeteleşmenin sonucu.Bunu engellemek için hukuk yolunda kararlı mücadele başlatmalıyız

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Cumhuriyet Halk Partisinin mafya bozuntularıyla işi olmaz, mafya düzenini halkın başına bela eden siyasi anlayışla hesaplaşması olur ve o hesabı günü geldiğinde sandıkta görecektir.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu: Bir mafya bozuntusunu ciddiye alıp cevap verecek değilim. Kurumsal olarak CHP Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün halefidir. Kişisel olarak bizim için baba/ata figürüdür. Saçının telini sakınırız. Dahili veya harici bedbahtlarımız olursa gözümüzü budaktan sakınmayız.  Bir mafya bozuntusu CHP Genel Başkanı’nı ağza alınmayacak hakaretlerle tehdit ediyor ve devlet çaresizce izliyorsa devlet çökmüş demektir. Bu tehdit bizden önce Erdoğan ve Soylu’ya yapıldı. İş başa düşerse biz kendimizi koruruz. Devlet çökmüşse kurduğumuz devleti de koruruz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar