Kılıçdaroğlu'ndan orman yangını açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan orman yangını açıklaması
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde devam eden orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Orman yangınlarına karşı canla başla mücadele eden tüm orman çalışanlarına, polis ve askerlerimize, itfaiye personelimize, belediye personellerimize, gönüllü olarak sahada çalışan arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sizler bizim kahramanımızsınız. 

ŞAHİN AKDEMİR'İN AİLESİNE TAZİYE

Bizim töremizde, geleneğimizde, ahlakımızda, inancımızda başsağlığı dileyeceğimiz kişileri ayağımıza çağırmak yoktur. Ya aileyi ziyaret eder, ya telefonla başsağlığımızı sunarız. Örfümüz, adetimiz budur. Ahlakımız budur. Ancak Marmaris'te hayatını kaybeden Şahin Akdemir'in ailesi korumalar gözetiminde evinden alınarak Erdoğan'ın yanına getirilmiş ve Erdoğan burada aileye başsağlığı dileyerek, fotoğraf çektirmiştir. Bu davranışı bu toplum kabul etmez, içine sindiremez.

"BİR CUMHURBAŞKANI...."

Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleme konusunda bir master planı hazırlamakta acizse o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı orman yangınlarının 5'er yıllık zaman diliminde sürekli arttığını göremiyor, görüyor da kavrayıp tedbir almıyorsa o cumhurbaşkanı yangınları önleyemez. Bir cumhurbaşkanı küresel ısınma ile birlikte orman yangınlarının artacağını bilmiyorsa, dünyada ve Türkiye'de uzmanların yazılı uyarılarını dahi okumuyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı, yangınlarda kullanılacak filonun dengeli olması gerektiğini bilmiyorsa o cumhurbaşkanı orman yangınlarını önleyemez. Bir cumhurbaşkanı yanan orman alanlarının tekrar kazanılması için görevi Orman Bakanlığı'na değil de Turizm Bakanlığı'na veriyorsa o cumhurbaşkanı yangınları önleyemez. Bir Cumhurbaşkanı Cumhuriyet'in göz bebeği olan Türk Hava Kurumu'nu işlevsiz hale getirip adeta Cumhuriyetten intikam almaya kalkıyorsa o cumhurbaşkanı ormanları koruyamaz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar