Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu'na 'kitap' yanıtı

Kılıçdaroğlu'ndan Kaftancıoğlu'na 'kitap' yanıtı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Ekrem İmamoğlu’nun kampanya direktörü Necati Özkan arasında tartışmaya sebep olan kitap hakkında açıklamada bulundu.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşe yazısında “Kılıçdaroğlu’nun kitabı okumadığını ama Kaftancıoğlu’na da “Twitter mesajına gerek yoktu, kitabın reklamını yapmış oldun, sayende daha çok okunacak” dediğini öğrendim” diye yazdı.

Özkan’ın hazırladığı ve İmamoğlu’nun belediye başkanlığına giden yolda yaşadıklarının anlatıldığı ‘Kahramanın Yolculuğu: İmamoğlu kampanyasının perde arkası’ başlıklı kitabı eleştiren Kaftancıoğlu şöyle demişti: “‘Kahramanın hikayesini yazıyorum’ diyerek kahramandan daha çok kendilerini kahramanlaştırmaya çalışan profesyoneller bilsinler ki; yalan, yanlış ve eksik verilerle genel merkez iradesinin, CHP örgütlerinin ve İstanbul ittifakının emeğine hiç kimse saygısızlık edemeyecektir!”

İmamoğlu da Kaftancıoğlu’nun eleştirilerine yönelik şöyle konuşmuştu: “Canan hanımın kendi fikrini beyan etmesine bir şey demiyorum ancak bulunduğumuz pozisyon itibariyle parti içi yoruma vesile olacak ve partinin bu anlamda etkileneceği bir psikolojik ortamda bunu yorumlamasını doğru bulmuyorum.”

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde Kaftancıoğlu ve Necati Özkan arasındaki tartışmayı ele aldı.

Zeyrek, köşesinde Kılıçdaroğlu’nun tartışmaya girmeyi ve tartışmanın uzatılmasını doğru bulmadığını belirterek şunları söylediğini aktardı:

“Örgütümüz iyi çalıştı. Fedakarlıkla çalıştı. Önyargıya kapılmaksızın, kendi içlerindeki kırgınlıkları bile bir kenara bırakıp birlikte durdular ve kazandılar. Herkes başarıyı sahiplenmek ister. Bazı aktörler başarıyı sadece kendi pencerelerinden görebilirler. Bunlar olur. Ancak önemli olan başarıyı kalıcı kılmak için çalışmaktır. Yeter ki başarı olsun.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar