Kılıçdaroğlu'ndan iktidara aşı tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan iktidara aşı tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında önemli mesajlar verdi.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARINDAN BAHSETTİ

Bİr gerçeği hepimiz görüyoruz. 19 yıldır ülkeyi yöneten bir siyasal iktidar, tek başına yöneten bir siyasal iktidar ülkeyi bugün hangi noktaya getirdi? Her birimizin, hangi partiden olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım, ülkemizi, bayrağımızı, insanımızı seviyorsak, bunun sorgulanması lazım. Ne oldu da 19 yılın sonunda Türkiye bir buhranla karşı karşıya? Bu ekonomik ve siyasal tercihler alınırken CHP'nin pozisyonu neydi, diğer partilerin pozisyonu neredeydi? Hangi siyasal partiler Türkiye'nin geleceğini düşündü? Hangi siyasi parti dediğim dedik diyerek Türkiye'yi bu hale getirdi?

Ülkemize karşı, ailelerimize, çocuklarımıza karşı bir sorumluluk duyuyorsak, ülkenin sorunlarını masaya yatırmak zorundayız. Evde, kahvede, tarlada, dükkanda, sokakta, caddede masaya yatırmak ve konuşmak zorundayız. Eğer konuşamazsak, kimin haklı kimin haksız olduğunu nasıl öğreneceğiz? 
Eğer ülke bir ekonomik buhranla karşı karşıya ise, 19 yılın sonunda milyonlarca kişi işsiz ise, milyonlarca üniversite mezunu iş bulamıyorsa, üniversite mezunu kadınlar evlere temizliğe gitmek zorunda kalıyorsa oturup düşünmek zorundayız.

"HER VATANDAŞ SORUMLU"

Her birimize sorumluluk düşüyor, sadece CHP'lilere, Ak Partililere değil. Bu ülkede sandığa giden ve oy kullanan her vatandaş sorumlu. Eğitim sistemine bakın... Yakında sınavlar olacak. 2 milyon 658 bin 40 öğrenci EBA'ya ulaşamıyorsa, ne sınavı yapacaksınız? 5-10 kişi olsa, hadi çözelim. 19 yıldır eğitimde tasarruf yapıyoruz diyorlar. Arkadaş, tasarruf yapacaksan Saray'dan başlayacaksın.

"CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK"

Devleti yöneteceğim, kararları ben alacağım, yanlış kararlar olduğunda da devlet sorumludur, benim sorumluluğum yok diyeceğim. Olur mu bu? Devleti yönetmek sorumluluk üstlenmek demektir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilktir; devletin en tepe noktasında, tek başına devleti yöneten kişi Türkiye Cumhuriyeti devletini beceriksizlikle suçluyor. Akıl mantık almıyor bunu. Nasıl bir siyasi yapı ile karşı karşıya olduğumuzu bilmeniz için anlatıyorum bunu. Böyle bir anlayıştan memlekete hayır gelmez, gelmiyor zaten. Her alanda sorun yaşıyoruz. Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Dış politikada geldiğimiz noktaya bakın. Hangi ülkeyle dostluğumuz var? Bir komşumuz vardı; Suriye... Öyle bir hava estirdiler ki, 24 saat içinde Emevi Camii'ne gidip namaz kılacaktık. Ne oldu? 3 milyon 600 bin Suriyeli bizim camilerimizde namaz kılıyor şimdi? Ne işimiz vardı Suriye ile kavgada? Vatandaşlarım adına öğrenmek isterim, şehitlerimiz, işsizlerimiz, çiftçilerimiz, emeklilerimiz adına öğrenmek isterim; Suriye'ye girdiniz, 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi, 40 milyar dolar para harcadınız. Bu para esnafa, çiftçiye, sanayiciye harcansaydı ne olurdu? Ülke abad olurdu.

"DEVLETİN DİNİ ADALETTİR"

Tepedekiler esip gürleyebilirler. Doğrulara tahammül edemiyorlar. Dillerinden hakareti ayırmıyorlar. Günlük yaşamları içinde bile birbirlerine hakaret ediyorlar. Devlet böyle yönetilmez. Akılla, bilgiyle, erdemle, hoşgörüyle yönetilir. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini adalettir. Defalarca söylenmiş bir sözdür; devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hangi devletten söz edeceğiz?

b106939f-26f8-4322-8502-65f2b9ca23f3.jpg

İKİLİ EĞİTİM ELEŞTİRİSİ

21. yüzyılın Türkiyesinde birleştirilmiş sınıflar, ikili eğitim var. Milli Eğitim'e gelince para yok. Niye yok? 'İlla benim dediğim gibi olacak'... Olmaz arkadaş. Bir kişinin iradesiyle devlet yönetilirse Türkiye işte bu hale gelir.

"YILLARDIR HAPİSTELER"

Bizi sevsin - sevmesin, oy versin - vermesin, kim adaletsizliğe uğradıysa yanında olmak zorundayız. Hava Harp Okulu öğrencileri yıllardır hapiste. 15 Temmuz'dan sonra içeri alındılar. Öğrenciler, kampta eğitim yapıyorlar, 15 Temmuz akşamı bunları bindirip otobüslere, komutanların talimatlarıyla götürülüyorlar. Öğrenci ne yapabilir? Komutanım ben seni dinlemiyorum, diyebilir mi? Şimdi bu Hava Harp Okulu öğrencileri müebbet hapisle yargılanıyorlar. Söylüyorlar, bize emir veren komutanı mahkemeye çağırın ve dinleyin. Hakim reddediyor. Mağdur olan vatandaşları çağırın, sorun diyorlar. Çağırıyorlar ve vatandaşlar diyorlar ki, biz bu çocuklardan zarar görmedik. Sonuç olarak bu çocuklar müebbete mahkum ediliyor.

Bu çocuklar 35 - 40 kişilik koğuşlarda yatıyorlar. Aileleri de perişan. Kim haksızlığa uğrarsa, biz onların yanlarında olacağız.

"TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR"

Terörü Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşayan, bu topraklarla babasının, dedesinin mezarları olan kimse savunamaz. Terörü bir insanlık suçu olarak değerlendirdik. Masum insanların öldürülmesi asla kabul edilemez. Terör dünyanın neresinde olursa olsun insanlığın ortak tavır takınacağı bir lanettir. Terör kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin bir insanlık suçudur, teröre karşı durmak da bizim görevimizdir. Teröre karşı mücadeleye karşı çıkan oldu mu? Hayır. Terörle mücadele ciddi bir olaydır. Yurtdışı destekçileri varmış, olabilir, var. Finans kaynaklarının büyük kısmı oradan sağlanıyorsa, Türkiye Cumhuriyeti'ne düşen görev, o finans kaynaklarını kesmektir. Bu yapıldı mı? Bu konuda çaba harcandı mı? Terörle mücadele etmek, sadece teröristi öldürmek değildir, bu olayı çözmüyor. 40 yıldır yapıyoruz bunu. Terörün beslendiği bütün kaynakları kesmek ve uluslararası alanda mücadele etmek zorundasınız.

GARA TEPKİSİ

Gara'da bir operasyon yapıldı, geldi beni ve arkadaşlarımı bilgilendirdiler. Geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi, halen hayatta olabilirdi. Sorularımı sordum, 5 - 6 yıldır bunlarla neden ilgilenmediniz? Soru haklı mı, haklı. Terör örgütünün elebaşından gittiniz mektup aldınız, İstanbul seçimlerinde bize oy verin diye. Kendi seçimin için mektup alıyorsun, 13 kişinin hayatını kurtarmak için mektup almıyorsun, neden?
İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi? Sorduk, dostum dostum diye ortalıkta geziniyordun. Trump bir telefon açtı, papazı verdin. Söyleseydin kardeşim; bir telefon edersen 13 vatandaşımızı geri verirler. Diyebilir miydin? Diyebilirdin. 

"BUNLARA ÇAĞRI YAPABİLİRDİN"

İnsan Hakları örgütleri var, bunlara çağrı yapabilirdin. Rehinelere zarar verilmemesini isteyebilirdin. Yapmadın, niye? Kalktın dedin ki, bu operasyon başarımız oldu. Sorumlusu kim? Elbette Erdoğan. Ben askere desem ki, asker sorumlu, asker siyasetin emrinde. 2 yüzbaşımız ve bir askerimiz ayrıca şehit oldu. Hiçbir asker, kamuda görev yapmış hiçbir görevli bu operasyonu kabul etmiyor, yanlış olduğunu söylüyor. 

Biz bunu söyledik, bir sürü hakaret etti. Sorularıma halen cevap almış değilim. Hakaret edeceğine, sorularıma cevap ver beyefendi. 

"YENİ DOĞMUŞ ÇOCUK NİYE SORUMLU"

Daha acı olanı ise, bu operasyonun sorumlusu elbette Cumhurbaşkanı, Bakanlar ve tüm mensupları ile Türkiye Cumhuriyeti devletidir, diyor. İyi de, bakkal, manav, yeni doğmuş çocuk niye sorumlu? Ortalıkta afilli afilli Başkomutanım diye gezmiyor muydun? Başarısız oldum diyorsun, niye başarısız olduğunu açıkta. TSK'nın kullanılmasına Erdoğan karar verir, Anayasa böyle söylüyor. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. Mısır'da öldürülen Esma için ağladı, ağlayabilir. 16 şehidimiz için güldü yahu, aklım almıyor.

ALBAYRAK'A TEPKİ

Devletin yönetilmediği sadece buradan değil; ekonomiden de belli. Gitti damadı ekonomiden sorumlu bakan yaptı. Türkiye Varlık Fonu'nun Başkan Yardımcısı yaptı, hazineyi, Merkez Bankası'nı teslim etti, yönetemedi. Kayınpeder - damat götürüyorlar. Merkez Bankası'nın kasasında olan 128 milyan dolar buharlaştı. Bu ülkenin fakirinin, fukarasının parası o. Sorduk, bu parayı kime sattın? Şu ana kadar cevap yok. TBMM'de araştırma önergesi verildi, reddedildi. Kendisine milliyetçi diyen parti de reddetti bu önergeyi.

Damat yok ortada, damadı görevden aldı. Damadın görevden alınışını açıklayacak gazete, televizyon bulamadılar. Hepsi korkudan esas duruşta. Bir kaç televizyon kanalı hariç, televizyonlar ve gazeteler damadın istifasını yazamadılar. 

128 milyar dolar sorulunca damadı savunuyor, 'başarılarından çıldırıyorlar' diyor. 128 milyarı peşkeş çekeceksiniz bir avuç tefeciye, bu da başarı olacak öyle mi? Başarılıysa niye görevden aldın? 128 milyar doları senin talimatınla bir avuç insana peşkeş çeken Merkez Bankası Başkanı'nı niye görevden aldın?

SİZİ NİYE KISKANALIM

Bizi kıskanıyorsunuz diyor. Niye kıskanalım? Kıskanılacak bir şey mi yaptınız? Bir daha soruyorum; 128 milyar doları ne yaptın sayın Erdoğan? Kime verdin?

Merkez Bankası'nın kasası - 57 milyar lira... Peki bunu biz sormayıp ne yapacağız? Sormadığımız zaman vatandaşın hakkını hukukunu savunmuş olur muyuz? Soracğız. Nereye gitti 128 milyar dolar? Hadi bana açıklama, manava, bakkala, sanayiciye, esnafa açıkla. 128 milyar doları esnafa, çiftçiye, sanayiciye verdik de, onlar da anlatsınlar.

"TEFECİLERE VERDİLER"

128 milyar doları tefecilere verdiler. Dolar yükselmesin diye yaptılar bunu. Şimdi bize diyorlar ki, niye bunları konuşuyorsunuz. Ağırıma giden de 
şu; 128 milyar doların 50 milyon dolarını Tank Palet'e verseydiniz ve Katarlıları oradan çıkarsaydınız daha iyi olmaz mıydı?

"ESNAFA GELİNCE ARSLAN"

İstanbul Havaalanı'nın kira bedeli ertelendi. 2018 ve 2019'dan sonra şimdi 2020 ve 2021'i de ertelediler. Esnafa gelince arslan, bunlara gelince kedi. 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira verdiler. Bunların sadece kira ertelemesi 18 milyar lira. 2020 ve 2021'i de erleteyecekler, bir 18 milyar daha... Esnafa sesleniyorum; eğer bunlara oy verirsen iki elim iki yakanda olur arkadaş. Ben senin hakkını savunuyorum. Esnaf Türkiye'nin orta direğidir. Bizim kadar büyük sıkıntı yaşayan başka bir esnaf yoktur dünyanın hiçbir tarafında.

"SOYGUNU BESLEYEN SARAY'DA"

Soygunu besleyen Saray'da oturuyor, esnaf da benim sorunum ne zaman çözüelecek diye bekliyor. Türkiye'nin en büyük ihalelerini alanların kira borçlarını neden erteliyorsunuz. Bunları hangi koşullarda ertelediler, onları da bilmiyoruz.

Bunların katar sevdası da var. Bir sefer de 90 milyar dolar indirdiler. Bir de doları da 5 lira 80'den sabitlediler. Türkiye Cumhuriyeti'ne rest çekiyor, resti görüyorlar gereğini yapıyorlar.

DİKTA YÖNETİMİNİ GÖNDERECEĞİZ

Sandık önünüze gelecek, dünya siyaset tarihine örnek olacak şekilde demokratik yollarla bunları göndereceğiz. Demokrasiyi savunan dostlarımızla birlikte dikta yönetimini hep birlikte göndereceğiz.

KONGRE ELEŞTİRİSİ

Kongreler yapıyorlar, lehaleb dolu, o kongrelerde virüs hiç yok. Virüs nereye gidiyor, kahvehanelere gidiyor. Ona kim karar veriyor, Erdoğan. 

Kongreler lehaleb dolu ama lokantalarda 2 kişi yemek yiyemiyor.

BORÇLARIN SİLİNMESİ

Bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Hep birlikte bütün zenginliklerimiz ile huzur içinde yaşayacağız. Esnafın, çiftçinin faiz borçlarını sıfırlayacağız. Öğrencilerin borçlarını sileceğiz. 

ÜCRETSİZ AŞILAR FATURA EDİLDİ Mİ?

Gümrükten geçen 1 milyon 298 doz aşı. Gümrükten çekiliyor. Keymen tarafından Devlet Malzeme ofisine veriliyor. 1 milyon doz aşı ücretsiz. 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Ücretsiz olarak ithal edilen her bir doz aşı 12 dolardan fatura etti mi etmedi mi? 12 milyon doları aldı mı almadı mı?

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar