Kılıçdaroğlu’ndan Hamidiye Su tepkisi!

Kılıçdaroğlu’ndan Hamidiye Su tepkisi!
İBB'ye ait su markası Hamidiye'nin THY ve bir kamu bankası tarafından artık satın alınmayacak olmasına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Su bizim hayatımızın bir parçası su üzerinden bir toplum ayrışır mı?" ifadeleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 27. dönem 2.Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait su markası Hamidiye'nin THY ve bir kamu bankası tarafından artık satın alınmayacak olmasına bir tepki de Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu,'Su bizim hayatımızın bir parçası su üzerinden bir toplum ayrışır mı?'dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Önümüzdeki seçimlerde de aynı inançla olacağız. Yaşanan ekonomik kriz bütün illerde derinden hissediliyor. Tarımın ağırlıkta olduğu yerlerde çiftçiler perişan. Her erteleme yeni faiz yükü getiriyor. Bu tablo vekil arkadaşlarımıza ayrıntılarıyla anlatılmış durumda.

Yaşanan ekonomik kriz bütün illerde derinden hissediliyor. Tarımın ağırlıkta olduğu yerlerde çiftçiler perişan. Her erteleme yeni faiz yükü getiriyor. Bu tablo vekil arkadaşlarımıza ayrıntılarıyla anlatılmış durumda.

Konya son 2 yıldır dışarıya göç veriyor. Bu bile oturup düşünülmesi gereken bir tablo. Gençler tarımdan kurtarıldı. Irak pazarının kapatılması yumurta fiyatlarına yansıdı. Anadoludaki illerin büyük bir kısmı üretimden koparıldı. Elektrik ve doğalgaza zam vatandaşın sırtında daha büyük bir yük olarak ortaya çıkacak. Çok sayıda firmanın iflas ettiğini arkadaşlarımız raporlarında belirtiliyor. Adıyaman’daki işsiz sayısının 50 bin artması tam bir faciadır.

Soğan ve patates üreticileri , patates ve soğanı satacak yer bulamıyorlar. Çünkü üretim plansız. Suriyelilerin yoğun olduğu yerlerde işsizlik çok fazla. Vatandaşlar bunun Suriyelilerin gelip çok düşük ücretlerde çalışmasına bağlıyor.

Su bizim hayatımızın bir parçası su üzerinden bir toplum ayrışır mı? Su konusunda toplum bölünür mü istediğini içersin."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar