Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İncirlik' tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'İncirlik' tepkisi
Cumhrubaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz gün katıldığı bir televizyon programında söylediği "Gerekirse İncirlik'i de Kürecik'i de kapatırız" sözlerine tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Ne bağırıp çağırıyorsun. Tak diye kapatırsın, bitti. Söylersin kapattım dersin" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT TV’de Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel programının konuğu oldu.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz gün sarf ettiği, "Gerekirse İncirlik'i de Kürecik'i de kapatırız" sözlerine tepki göstererek  "Ne bağırıp çağırıyorsun. Tak diye kapatırsın, bitti. Söylersin kapattım dersin. Amerika için dünyanın lafını ediyorlardı, Trump’la fotoğraf çektirmek için yapmadıkları kalmadı" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Urla Belediye Başkanı’nın "FETÖ üyeliği" iddiasıyla tutuklanmasına dair ise şu ifadeleri kullandı:

“Önümüzdeki süreç içerisinde göreceğiz nasıl bir tablo oluyor. Biz de bekliyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Olayla ilgili hukukçu arkadaşlardan oluşan bir heyet oluşturduk bekliyoruz.

“Ülkede demokrasi yok ki zaten. Bunlar böyle belediye başkanımız gözaltına alındı, tutuklandı, yok. Gerçek anlamda demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletvekilimiz hapse atılabilir, bunları biz görüyoruz zaten.

"BUNLAR BİZİ YILDIRMAZ, YILDIRAMAZ"

“FETÖ’nün AKP ile iktidar olduğu dönemde de belediye başkanlarımız tutuklandı, görevden alındı. Ne oldu hepsi çıktı.

“Benzer şeyler bugün de yaşanıyor. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün bittiği söyleniyor ama aynı tutuklamalar, aynı gözdağları devam ediyor. Bunlar bizi yıldırmaz, yıldıramaz.

“Biz diğer partilere benzemiyoruz. Tarihimiz, köklerimiz, hayatın her alanında demokrasiyi savunuyoruz. Bu ülkenin huzuru için.

“Bizim bir sorumluluğumuz var. Demokrasiyi savunan diğer siyasal partilerin de sorumluluğu var. Millet ittifakını bu gerekçeyle oluşturduk. Beraber olacağız, demokrasiyi geliştireceğiz, darbe hukukundan anayasaları arındıracağız. Demokrasisi gelişmiş ülkelerde hangi kurallar varsa aynı kuralların bizim ülkemizde de olmasını istiyorum.

“Kişileri alıyorlar, aylarca yıllarca gözaltında tutuyorlar, tutukluyorlar. Sonra beraat ediyor. Hangi gerekçeyle attınız?”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar