Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok sert sözler!

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye çok sert sözler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın tehdit içeren açıklamalarına destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert sözlerle yüklendi. “Eğer meşru siyasi partiler yer altı dünyasından, bazı mafya bozuntularından destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa" diyen Kılıçdaroğlu, "onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanet ediyorlar demektir” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi’ndeki makamında ağırladı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hakaret ve tehditlerde bulunmasının ardından destek olmak amacıyla ziyarete geldiklerini belirtti.

"ÇİRKİN SALDIRIYI KINIYORUZ"

Bizim TV'deki habere göre, görüşmede Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Balık, “Size yapılan o çirkin saldırıyı kınıyoruz. Onu paylaşmak için bugün buraya geldik. Buranın bir demokratik sosyal hukuk devleti olduğunu, aklına gelen herkesin Cumhuriyet Halk Partisi gibi önemli bir partinin genel başkanını tehdit edemeyeceğini buradan herkesle paylaşmak için geldik. 

Demokratik hukuk devleti çerçevesinde herkes eleştiri yapabilir ama iş kişisel tehdit boyutuna geldiği zaman, bir de Cumhuriyet'in kurucusu bir partinin genel başkanına geldiği zaman demokratik kitle örgütleri olarak, konfederasyon olarak bizler her zaman sizin yanınızda oluruz.” ifadelerini kullandı.

"ASLA BİZİ YILDIRAMAZLAR"

Kılıçdaroğlu, “O tehdidi yapanlar asla ve asla bizi yıldıramazlar. Biz, tarihsel geleneğimiz içinde; Cumhuriyet'e sahip çıkmak, demokrasiye sahip çıkmak, insan haklarına sahip çıkmak, medya özgürlüğüne, düşünceyi ifade özgürlüğüne sahip çıkmak gibi bir görev üstlenmiş durumdayız. Dolayısıyla bugün Türkiye'nin içinde bulunduğu tabloyu ben de biliyorum, sizler de biliyorsunuz.

Bunlar bir şekliyle toplumun kabul edebileceği tartışmalardır. Ama bu tartışmalara yer altı dünyasının bazı aktörlerinin katılması ve o tartışmalara da meşru partilerin destek vermesi, Türkiye'de bir devlet krizinin olduğunu gösterir, hukuk devletinin olmadığını gösterir. Eğer meşru siyasi partiler yer altı dünyasından, bazı mafya bozuntularından destek alarak kendi faaliyetlerini yürütebiliyorlarsa, onlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet ediyorlar demektir. İhanet ediyorlar. Kabul etmek lazım, böyle bir tablomuz var” diye konuştu.

“YER ALTI DÜNYASINI DA SIFIRLAYACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle devam etti:

“Biz bu hikayeleri daha önce de görmüştük, bu filmi daha önce de görmüştük. Bütün bunların hepsini aşacağız. Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi, gerçek anlamda insan hakları ihlallerine karşı çıkan bir devleti yeniden inşa edeceğiz. Cumhuriyet'in ikinci yüz yılında, Cumhuriyet'imizi demokrasi ile taçlandıracağız. O yer altı dünyasını da bir anlamda sıfırlayacağız.”

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar