Kılıçdaroğlu: “Yeni siyaseti 2 temel üzerine inşa edeceğiz”

Kılıçdaroğlu: “Yeni siyaseti 2 temel üzerine inşa edeceğiz”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aydın'ın Çine Belediye Başkanlığı'nı ziyaretinde, "Yeni bir siyaset anlayışını 2 temel kural üzerine inşa etmeye çalışıyoruz." dedi. Sonrasında Kılıçdaroğlu, Nazilli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da ilçe belediyelerine ziyaret gerçekleştiriyor. Kılıçdaroğlu ilk olarak Çine Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ederek belediye önünde bekleyen vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, "Yeni bir siyaset anlayışını 2 temel kural üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Seçildikten sonra başkanlarımız hiçbir ayrım yapmayacak. Herkese hizmet götürmek belediye başkanlarımızın görevi." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şu şekilde:

“SEÇİLDİKTEN SONRA BAŞKANLARIMIZ HİÇBİR AYRIM YAPMAYACAK”

"Yeni bir siyaset anlayışını 2 temel kural üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Seçildikten sonra başkanlarımız hiçbir ayrım yapmayacak. Herkese hizmet götürmek belediye başkanlarımızın görevi. Belediye başkanlarımız ya yakalarında Türk bayrağı ya da belediyenin rozetini taşıyorlar. Seçildikten sonra herkesin başkanıdır.

2. kural, belediye başkanlarının harcadıkları para milletin parasıdır. Her kuruşun hesabını millete vermek zorundadır. 

Fabrikaları sattınız, işçiyi, çiftçiyi perişan ettiniz. 

Bir şey var ki çok önemli. Vatandaş doğduğu andan itibaren vergi veriyor. Yol, köprü, tünel yapıyoruz, diyor. Bunları sen yapmıyorsun başkaları yapıyor, sen garanti veriyorsun. Ben soruyorum yolu, tüneli, köprüyü kaça yaptın? Bunu vatandaşın bilmeye hakkı var. Hepinizin önünde bir kez daha soruyoruz, kaça yaptınız? Havaalanını kaça yaptınız? Uçağı satın almadı ama, Katar'dan hediye. Katar ordusuna tank palet fabrikasnı verdi. Sen en önemli silah fabrikalarından birisini Katar ordusuna neden peşkeş çektin? Alamıyorum cevabını. Sana niye hediye uçak versin? Dünyanın hangi ülkesinde bir ülke kendi askeri fabrikasını başka ülkeye peşkeş çekmiştir, yok örneği. Bütün bunları yapan insanların kahraman edasıyla meydana çıkmasına üzülüyorum. Ne kahramanı? İdlib'e bakın. Bizim askerleri Rus askerleri koruyor. Şeker fabrikalarını sattılar. Sonuç tank paleti satmaya geldiyse oturup düşünmek lazım. Gün kavga zamanı değil gün Türkiye'nin büyüme zamanı olmalı.

-İşsizlik geniş tanımıyla 8,5 milyona çıktı. Çiftçinin hali meydanda. İlaca, gübreye, doğalgaza zam yaparsın, dönüp çiftçiye eski fiyattan vereceksin, dersin!

-Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni diğer kazandığımız belediyelerimiz örnek alacaklar. Bizim belediyelerin olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Başkan açlıkla, yoksullukla mücadele edecek. Kazandığımız yerlerde yapacağız. 

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu kazandı, iptal ettiler seçimi. Efendim mutlaka sandıklarda bir şey oldu... İspat et, o da yok. Milletin ferasetine güveniyorum. İptal mi ettin 13 bin oyu 800 bine çıkardı. Buyurun. Vicdan ve adalet demiryolu ve paralel giden ray gibidir. Türkiye'nin en büyük güvencesidir. Bu kardeşiniz çiftçinin, esnafın, işsizin, asgari ücretlinin derdini anlatacak. Ben anlattıkça kızıyorlar, bildiğim yoldan asla dönmeyeceğim. Herkes huzur içinde, kardeşçe, birlikte yaşamalı, bunun mücadelesini vereceğim."

Kemal Kılıçdaroğlu  Çine sonrasında Nazilli Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, belediye önünde bekleyen halka seslendi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

"-Siyasetten bireysel olarak beklediğim hiçbir şey yok ama ne yaparlarsa yapsınlar her ortamda sorunları söylemeye devam edeceğim.

İsraf haramdır. Ekrem bey İstanbul'da büyük bir parka kullanılmayan ama parası ödenen bini aşkın aracı sergiledi. İsrafın boyutlarını bilelim diye gösterdi. Onlara göre biz Müslüman değiliz ama bunlar Müslüman. Kul hakı yemeyeceksin, vatandaşların sorunlarıyla ilgileneceksin. Bütün bunları yapacağız. 

Önümüze engeller çıkaracaklar hangi engelleri çıkarırlarsa çıkarsınlar Allah'a inancınız varsa bütün engelleri aşacağız. İstanbul'da seçim oldu, Ekrem bey seçimi kazandı. Burada bir şey oldu ama ne oldu biz de bilmiyoruz, dediler. Gittiler YSK'ye kapalı kapılar ardında seçimi iptal ettirdiler.  Dediler ki CHP sokağa çıkar. Seçime gittik, 13 bin çıktı 800 bine. Toplumun vicdanı budur. 

Halkıma güveniyorum. Yeter ki doğruları söyleyelim, arkasında duralım. 

-Cumhurbaşkanı tarafsız olmalı dedim. Hem cumhurbaşkanıyım diyorsun, hem tarafsızlık yemini ediyorsun, hem genel başkanlık yapıyorsun. Bir parti genel başkanı hakim tayin etmez.

-Ülkemize demokrasiyi getireceğiz. 

-Topuklu efe (Özlem Çerçioğlu) Aydın'ın sınırları aştı. Bütün Türkiye, dünya onu biliyor. Ürettiği hizmetler yeni başkanlarımız tarafından örnek alınıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar