Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun ortak açıklamasında Alaattin Çakıcı'nın tehditleri soruldu! Kılıçdaroğlu böyle yanıtladı

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'nun ortak açıklamasında Alaattin Çakıcı'nın tehditleri soruldu! Kılıçdaroğlu böyle yanıtladı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Alaattin Çakıcı'nın tehditlerine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. 

Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: 

"İki sebebi var ziyaretimizin, biri iade ziyareti. Sayın Kılıçdaroğlu ziyarette bulunmuşlardı. 9 Kasım’da güçlendirilmiş parlamenter sistem önerimizi görüşmek için randevu talep etmiştik. Yaşananlar sistemle ilgili bir sorun yaşadığımızı ortaya koymuştur. Yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kurumsal aklı tahrip etti. Nepotizmi yaygınlaştırdı ve kişiselleşmiş bir iktidar anlayışını hakim kılmıştır.

Biz Gelecek Partisi olarak hem eleştirilerimiz yapıyoruz hem de sorunun çözümü için çalışmalar yürütüyoruz. Bütün partilerden randevu talep ettik ediyoruz. İktidar partilerinden de randevu talep ettik. Ortak birçok hususun olduğunu gördük. Sayın Akşener ile olan görüşmenin ardından yine görüşmelerimize STK’larla da devam edeceğiz. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ALAATTİN ÇAKICI'NIN İFADELERİNİ DEĞERLENDİRDİ 

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: 

Nasıl bir değerlendirme yapayım. Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasından birisi cevap veriyor. Nasıl bir hale geldik. Yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç devleti haline gelir.

Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli ya da arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil.

Bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvay-i Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.

KKTC ZİYARETİ

Davet edildim. Sayın Cumhurbaşkanı daveti yanlış hatırlamıyorsam bir gün önce elime geçti.

ANAYASA TARTIŞMALARI

Sayın Davutoğlu çalışmalarını sadece bize değil tüm partilere vereceğini açıkladı. Bu ülkenin yeni bir Anayasaya ihtiyacı var mı var. Ali ile yaptınız, bununla yaptınız. Bu tartışmaların sebebi ne?

Millet İttifakı olarak bir araya geldik dedim o konuşmamda. Evet geldik. Bir Anayasa çalışması yaptık mı yapmadık. Öyle olsa bir taslak olurdu elimizde. Parlamentoda anayasa çalışması oldu mu oldu. 63 madde üzerinde uzlaşma sağlandı. Orada HDP, MHP, AKP var mıydı, yok muydu? Demokrasinin önünü tıkamak için her şeyi yapıyorlar.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar