Kılıçdaroğlu THK ziyareti ardından açıklamalarda bulundu

Kılıçdaroğlu THK ziyareti ardından açıklamalarda bulundu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, THK hangarında yaptığı ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamaya dair satırbaşları şöyle:

"THK Cumhuriyet'in kurumudur ve halkımdan ricam herkes bu kuruma güvensin. Genel bütçeden bu kuruma bir katkının olmadığını öğrendim. 11 Büyükşehir Belediyemiz THK'ya katkı verecek ama devletin de destek vermesi gerekiyor.

THK kurumu 1-3 yıllık ihalelere girmemeli, hatta bu tür ihalelerden muaf tutulmalı. Onun görev tanımı belli olmalı. Bunun takibi yapılır, işlerini doğru yapıp yapmadıkları takip edilir. İktidar kanadı bu konuda bir kanun teklifi verirse biz de destekte bulunuruz.

Bu kurumun tarihine yakışır bir şekilde ayağa kaldırılması çok önemlidir. Elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye hazırız ve umarım iktidar da bu konudaki desteklerini verirler.

Uçakların bakımı gerekiyor, yedek parça eksikleri var. Nereden bakılırsa bakılsın en erken üç ayda bu uçağı kaldırabiliriz diyorlar. Ancak bu orman yangınları sadece bu seneye has bir durum değil bu yüzden de THK'nın ve uçaklarının da hazır olması gerekiyor.

Bunu hazır hale getirirsek seneye bir yangın olduğunda buradaki uçaklar hazır olacak ve o yangını söndürecek. Pilotlarımız ve ustalarımız bu kurumun atıl durumda kalmasından rahatsızlar. Yöneticileri de rahatsız. Bir an önce bu kuruma sahip çıkılması gerektiği konusundaki taleplerini de anlıyoruz. 

İş insanlarına ve insanlarımıza seslendim bu kuruma sahip çıkalım dedim. Bu tarihi olan bir kurumdur ve buna sahip çıkılmalı...

"UÇUŞA HAZIR OLMADIKLARINI SÖYLEDİLER"

Belediye Başkanlarımıza engel olmazlarsa biz gereken parayı toplarız, önemli olan para israf edilmesin ve doğru yerlerde kullanılsın. Harcanan her kuruşun hesabını da millete veririz. Parayı toplarız ve bunları THK'ya teslim ederiz. 

THK'nın teknik ekibi uzun süredir burada bekliyor. Onlar bizlere gereken bilgileri verdiler. Hemen tamir edip uçalım kolaycılığında da değiller. Bu markanın saygınlığının farkındalar ve gereken adımları doğru bir şekilde atmak istiyorlar. Şu anda uçuşa hazır bir uçakları olmadığını söylediler.

Yangın bu yılın sorunu değil ve böyle bir felaketle karşılaşıldığında devletin bunu süratle sonlandırması lazım... 

RTÜK YASAĞI...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK'ün medya kuruluşlarına uyguladığı 'yangın yasağına' dair soruya şu yanıtı verdi:

"Bir otoritenin yapılacak haberlere kısıtlama getirmesi hiç doğru değil. Bir televizyon kanalı, 'haber vermeyeceksin' diye baskıyla karşılaşıyorsa ağzımızla kuş tutsak da bu ülkede demokrasi var diyemeyiz. Medya mensuplarına sınırlama getirmek asla doğru değil."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar