Kılıçdaroğlu: "Tank Palet'i yabancıya peşkeş çekmek..."

Kılıçdaroğlu: "Tank Palet'i yabancıya peşkeş çekmek..."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında iktidarı Tank Palet Fabrikası üzerinden eleştirdi. CHP lideri, "Tank-Palet fabrikasını yabancıya peşkeş çekmek vatana ihanettir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı canlı yayın programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Tank-Palet fabrikasının özelleştirilmesine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “50 milyon dolar ben vereyim size bu fabrikayı verin dedik, hiç ses çıkmadı. Bu parayı verecek çok sayıda yurtsever işadamı var. 50 milyon dolar hikayedir. Bu fabrikanın değeri 20 milyar dolardır. Avrupa’nın en büyük tank-palet fabrikasıdır. Bu fabrikayı siz Etem Sancak’a ‘al çalıştır’diye veriyorsunuz. Etem Sancak da tutup Katar ordusuna veriyor. Kimse kusura bakmasın ama bunun adı vatana ihanettir” dedi.

“DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK”

Bunun dünyada başka bir örneği olmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bir askeri fabrikayı yabancı bir orduya peşkeş çeken dünyada ikinci bir devlet yoktur. Bunu neden yaptılar? Oradan gelir mi elde edecekler, hayır. Tank üretecekler; ama zaten orada tank üretiyorlardı. Şimdi maliyeti şişirecekler, 20 liralık işi ‘200 liraya yaptık’ diyecekler, üstüne bir de kar koyacaklar. Devlete de bu parayı bize ver diyecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar