Kılıçdaroğlu, Soylu'dan bilgi aldı

Kılıçdaroğlu, Soylu'dan bilgi aldı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisinin heyetiyle birlikte sel bölgesi Bozkurt’u ziyaret etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi alan Kılıçdaroğlu, temaslarını sürdürüyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılında Kastamonu Bozkurt için sel ve taşkınlara dikkat çekilen bir raporun hazırladığını hatırlatarak, "2019’da bu bölgede ciddi taşkın, sellerin geleceği bilindiği halde ciddi bir önlemin alınmaması gerçekten devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir." açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bu yaraları sarmak için A partisi, B partisi diye bakmıyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve partisinin heyetiyle birlikte sel bölgesi Bozkurt’u ziyaret ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

"Bozkurt Belediye Başkanı’na elimizden gelen her türlü yardımı yaptığımızı, bir talepleri olduğu takdirde süratle karşılayacağımızı, belediye başkanlarımızın burada olduğunu, özellikle İBB Belediye  Başkanı, sokağı tümüyle teslim aldı, orayı bir şekliyle kullanılır hale getireceğini ifade etti. Felaketten sonra önlem almak elbette hepimizin görevi. Önemli olan felaketin geleceğini bilerek önlem almaktır. 2019 yılında bu bölge için taşkın, sel raporu hazırlanmış. 2019’da bu bölgede ciddi taşkın, sellerin geleceği bilindiği halde ciddi bir önlemin alınmaması gerçekten devletin iyi yönetilmediği anlamına gelir.

Bu selin geldiği, yağmurun yağdığı belli, yüzyıllardır bu gerçeği bütün Karadeniz yaşıyor.  Peki nasıl olur da bütün bu gerçekler bilindiği halde dere kenarlarına yapılaşma izni verilir?

Türkiye inşallah gerekli önlemleri önceden alır. Türkiye’nin gerçek anlamda iyi yönetilmesi gerekir.

Bu çok acı bir şey, bundan ders çıkarmalıyız. Belediye başkanı arkadaşlarımızın ders çıkarması lazım.  Ben özellikle sayın belediye başkanına da bu tür yapılaşmalara izin vermemesi konusunda düşüncelerimi açıkladım.

Bozkurtlular geçmiş olsun, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımızı müşterek sarıyoruz. Belediye başkanına da söyledim, bir felaketle karşı karşıyayız. Bu yaraları sarmak için A partisi, B partisi diye bakmıyoruz. O sorunları birlikte çözmek hepimizin ortak görevi olmak zorundadır. Sayın belediye başkanı da bunu doğru kabul etti."

SÜLEYMAN SOYLU'DAN BİLGİ ALDI

Selin zarar verdiği yerleri gezen ve çalışmaları yerinde inceleyen Kılıçdaroğlu, bölgede karşılaştığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi aldı.

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’na can kayıpları, kayıplar ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar