Kılıçdaroğlu: "Sen kim milletçilik kim?"

Kılıçdaroğlu: "Sen kim milletçilik kim?"
Yerel seçimi kazanan partisinin belediye başkanlarını ziyaret ve tebrik etmek için Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine "Sen kim milletçilik kim?" diyerek yanıt verdi.

Yerel seçimlerde partisinin adaylarının kazandığı ilçelerde belediye başkanlarını ziyaret ve tebrik etmek için Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bandırma'da belediye önünde halka hitap etti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığı tartışmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “Demek ki Türk bayrağını tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız” sözlerine yanıt verdi. 

SEN KİM MİLLİYETÇİLİK KİM?

Kılıçdaroğlu bayrak polemiğine ilişkin,  "Vay efendim sen bayrağı bilmiyor musun. Sen meraklanma ben bayrağı senden çok daha iyi bilirim. Hele hele Gazi Mustafa Kemal'in partisinin başında olan bir kişiye bayrak edebiyatı yapamazsın. Kalkmış bana bayrak edebiyatı yapıyor, Kıbrıs diyor.

Orada Türk bayrağı dalgalanıyorsa rahmetli Ecevit sayesindedir. Sen kim milliyetçilik kim? Vatan, bayrak sevmek başka bir şeydir. Bana bayrak edebiyatı yapan zat çuval olayında ABD'ye bir nota verdi mi? Siz müzik notasından mı bahsediyorsunuz dedi. Vatan sevgisi bir kişinin tekelinde değildir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz açıklamaları üzerinden eleştirdiği Kılıçdaroğlu'na "Orada bulunan Silahlı Kuvvetlerimize ait fırkateynlerimizden tutunuz, oradaki 2 sondaj gemimiz, devasa ay yıldızlarla süslü olan sondaj gemilerimiz, sismik araştırma gemilerimizi tanımasını istiyorum. Demek ki Türk bayrağını bu da tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız. İstesen de istemesen de tanıtacağız. Biz orada bu çalışmalarımızı yürütüyoruz, yürütmeye de devam edeceğiz" sözleriyle yüklenmişti.

Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir programı, Gönen, Manyas, Balya, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde bir dizi ziyaret ve mitinglerle devam edecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar