Kılıçdaroğlu: "Bahçeli, Erdoğan'ı seçimle tehdit ediyor, çünkü iktidardan gitmenin..."

Kılıçdaroğlu: "Bahçeli, Erdoğan'ı seçimle tehdit ediyor, çünkü iktidardan gitmenin..."
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin Erdoğan'ı seçimle tehdit ettiğini ifade ederek "Çünkü iktidardan gitmenin maliyetini en iyi Erdoğan biliyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Murat Yetkin'e yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı REcep tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunı iddia etti.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi küçük bir partinin vesayetinde düşe kalka yoluna devam etmeye çalışıyor" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Öyle bir noktaya gelindi ki, Saray, vesayet sahibi bu küçük partiden izin almadan karar alamaz duruma geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün kararlarını MHP Genel Başkanı Bahçeli’den onay alarak, izin alarak açıklıyor" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu, "Zaten Bahçeli bunları kamuoyu önünde de söylüyor, benim iznim olmadan hiçbir karar alınamaz gibilerinden. Adeta erken seçime gitmekle tehdit ediyor" dedi.

"İKTİDARDAN GİTMENİN MALİYETİNİ EN İYİ ERDOĞAN BİLİYOR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iktidarı yüzde 11,9 oy almış bir partiye mahkûm hale getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Erdoğan iktidarını korumak için vesayeti kabullenmek zorunda. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetini en iyi Erdoğan biliyor. Bu vesayetin ve çıkar birliğinin sürdürülmesi pahasına ikilinin yerel seçimlerde İmralı’ya nasıl sığındıklarını da biliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar