Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'İttifak' yorumuna yanıt verdi

Kılıçdaroğlu, Akşener'in 'İttifak' yorumuna yanıt verdi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Erdoğan seçilemez" sözlerine "Elbette seçilemeyecek. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp bana oy verin diyecek" ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, Meral Akşener'in sistem tartışması ile ilgili söylediği, "Erdoğan seçilemez" sözlerine yanıt verdi. CHP Lideri yanıtında, "Türkiye için. O düşüncesini saygıyla karşılıyorum. Elbette seçilemeyecek. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp bana oy verin diyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

“(IMF ziyareti ) Otelde yapılan bir görüşme, davet üzerine yapılan bir görüşme. İyi de davet  eder kim? Siz davet ettiniz bizimle de görüştüler. Farklı bir olay değil.

Türkiye’nin tek adam rejiminden kurtulması lazım. Türkiye ciddi bir ekonomik kriz ile karşı karşıya. Tarafsız olan bir cumhurbaşkanından partili cumhurbaşkanına geldik. Bu düzen Türkiye’ye hiçbir yarar getirmedi, bundan kurtulması lazım. Bu demek değil ki eski sisteme dönelim.

İstanbul seçimleri yenilendi farkı gördük. Bu milletin bir vicdanı var. O dönemde siyasi iktidar ben İstanbul’u nasıl vermem diye düşündü. İstanbullular buna izin vermedi. Ekrem bey harcadığı har kuruşun hesabını verecek. Bütün engellemelere rağmen güzel çalışmalar yapacaklar.

Millet ittifakını oluşturan partilerin ortak paydaları var. Bunun çerçevesinde hep birlikte hareket ederiz. Birlikte hareket etmenin bana göre büyük yararı var. Türkiye için. O düşüncesini saygıyla karşılıyorum. Elbette seçilemeyecek. Hangi yüzle milletin karşısına çıkıp bana oy verin diyecek. Geldi de ne yaptı? Yol, köprü havalimanı yaptık diyoruz gayet güzel de bunu kaça yaptın? ‘Efendim bunu söyleyemem’, olmaz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar