Kılıçdaroğlu 19:19'da Ata'nın huzurunda olacaktı, Genelkurmay'dan 45 dakika kala telefon geldi

Kılıçdaroğlu 19:19'da Ata'nın huzurunda olacaktı, Genelkurmay'dan 45 dakika kala telefon geldi
CHP'nin, 19 Mayıs kutlamaları münasebetiyle saat 19.19'da Anıtkabir'e yapmak istediği ziyaret gelen son dakika telefonuyla erkene alındı. Genelkurmay Özel Kalemi'nden gelen telefonla 45 dakika içerisinde CHP heyetinin Anıtkabir'e gelmesi istendi, aksi takdirde Anıtkabir'in kapanacağı söylendi.

CHP'nin TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Haşim Teoman Sancar, Anıtkabir ziyareti için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

KRT'de yer alan habere göre görüşme sonucunda, koronavirüs salgını nedeniyle geniş bir heyetle değil, sınırlı bir katılımla saat 19.19'da Anıtkabir ziyareti yapılması için mutabakata varılmıştı.

Bunun üzerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara milletvekilleri, CHP'nin en genç milletvekili Aysu Bankoğlu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 10-15 kişilik bir heyet için ziyaret hazırlıkları yaptı.

CHP heyeti 19 Mayıs sabahı da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile tekrar görüştü. Akar'ın, "sorun yok talimat veriyorum 19:19 gidebilirsiniz" dediği aktarıldı, ancak öyle olmadı. 

45 DAKİKA KALA GELEN TELEFON

Saat 19.19'da gerçekleştirilmesi planlanan ve bakanlıkla da mutabakata varılan ziyaret için beklenirken, saat 17.15'te Genelkurmay Özel Kalemi'nden CHP Genel Merkezi'ne telefon geldi. Gelen aramalarda, Anıtkabir'in saat 18.00'da (görüşmeden 45 dakika sonra) kapanacağı belirtilerek, ziyaretin hemen gerçekleştirilmesi istendi.

KRİZ TOPLANTISI

CHP heyeti hemen bir kriz toplantısı yaptı. Önce; 19:19'da gidelim, almazlarsa Hulusi Akar’a çıkarız fikri ön plana çıktı. Başka bir fikirde; gidelim ama 19:19 kadar yolun başında bekleyelim oldu. Bu esnada direkt Anıtkabir Komutanlığı ile irtibata geçilerek 18:15'e kadar orada olunursa sorun çıkarılmayacağı teyit edildi.

CHP LİDERİ KRİZİ ÖNLEDİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun uzlaştırmacı tavrı ile, "şimdi ekstra bir polemik olmasın gidelim ziyaret edelim ayrılalım madem" diyerek krizi önlediği öğrenildi.

ERDOĞAN MI ENGELLEMEK İSTEDİ?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve CHP heyetinin 19:19'da planlanan Anıtkabir ziyaretinin son anda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından engellenmek istendiği iddia edildi. Erdoğan'ın bir kriz çıkararak kutuplaştırma politikası gütmeye çalıştığı ancak Kılıçdaroğlu'nun tuzağı görerek oyuna gelmediği yorumları yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar