Kıdem tazminatlarında kritik gün: İki formül üzerinde duruluyor

Kıdem tazminatlarında kritik gün: İki formül üzerinde duruluyor
Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak toplantıda bugün kıdem tazminatı reformu masaya yatırılacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 15.00'da, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile beraberindeki TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Özgür Burak Akyol, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile Saray'da bir araya gelecek.

Kıdem tazminatı reformunun masaya yatırılması beklenen görüşme milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor.

 Sözcü'nün haberine göre Türkiye’nin gündeminde son dönemde yine kıdem tazminatı var. Hem işçi hem de işveren tarafının karşı çıktığı kıdem tazminatı reformu bugün Saray'da masaya yatırılacak.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Saray'da Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile beraberindeki TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİSK Başkanı Özgür Burak Akyol, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan’ı kabul edecek.

İKİ FORMÜL ÜZERİNDE DURULUYOR

Çalışanların ve sendikaların büyük tepkisini çeken kıdem tazminatı reformunda iki formül gündemde. Üzerinde çalışılan iki formülün birincisine göre çalışanın 30 günlük kıdem tazminatının 11 günü fona devredilecek. Çalışanın bu parayı 56 yaşından önce sadece evlilik, konut alımı, sağlık gibi gerekçelerle çekebilmesi öngörülüyor.

Diğer bir formüle göre ise işçilerden yüzde 6’lık prim kesintisi yapılacak. Kıdem tazminatı fonu uygulamasına 1 Ocak 2022 tarihinde geçilmesi planlanıyor. Mevcut çalışanların, sistem değişikliğine kadar olan döneme ait kıdem tazminatına ilişkin haklarının saklı kalması bekleniyor.

Belirlenecek yeni sistemin 2022 yılında yürürlüğe girmesi planlanıyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar