Keskin'de sandıkta arbede yaşandı

Keskin'de sandıkta arbede yaşandı
YSK’nın 31 Mart seçimlerinin yeniden yapılmasına karar verdiği 1 belde ve 3 ilçeden biri olan Kırıkkale Keskin’de oy verme işlemi devam ederken bir sandıkta arbede yaşandı.

YSK tarafından 31 Mart'taki belediye başkanlığı seçiminin yeniden yapılmasına karar verilen 1 belde ve 3 ilçeden biri olan Keskin ilçesinde, oy verme işlemi sabah saat 08.00’de başladı. Oy verme işlemi sırasında ise 1021 No’lu sandıkta arbede yaşandı.

İlçedeki 23 sandıkta seçmenler sabah saat 08.00’de oy verme işlemine başladı. Halk Eğitim Merkezi salonundaki 1021 No'lu sandıkta okuma yazma bilmeyen yaşlı bir kadının yanındaki refakatçiye sandık başkanı tarafından izin verilmeyince sandık görevlileri, müşahitler ve seçmen arasında arbede yaşandı. Olaya hemen müdahale eden polis ve bekçiler seçim görevlileri dışındaki kişileri dışarı çıkarttı. Halk eğitim Merkezine çok sayıda polis takviye edildi.

Yeniçağ'a açıklamada bulunan İYİ Parti Keskin Belediye Başkan adayı Necati Alsancak ise, seçim günün çok gergin geçtiğini ve bu gergin havanın diğer sandıklara da yansıdığını ifade etti. Alsancak, “Mazbatamız elimizden alındı. Keskin halkı YSK'nın tartışmalı kararına karşılık son sözü Necati Alsancak'ı tekrar seçerek gösterecek inşallah” ifadelerini kullandı.

31 Mart’ta Mahalli İdareler Seçimlerinde Keskin’de 6 bin 396 seçmenden 5 bin 343’ü sandığa gitmişti. İYİ Parti'nin adayı Necati Alsancak bin 806 oy alırken, AKP’nin adayı Dede Yıldırım bin 800 oy, Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) adayı Mustafa Alp Silsüpüroğlu bin 575 oy, Saadet Partisi’nin adayı Faruk Korkmaz 12 oy ve BTP’den aday olan İsmail Hakkı Akçin 4 oy aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar