Kenevir baskınına giden polis karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü

Kenevir baskınına giden polis karşılaştığı manzara karşısında şaşkına döndü
İngiltere'nin West Midlands bölgesinde "kenevir üretimi" yapan bir yer hakkında ihbar alan polis ekipleri baskın baskın yaptı. Polislerin baskın yaptığı yerde uyuşturucu yerine bitcoin üretimi yapıldığı belirlendi.

İngiliz polisi önceki gün yaptığı açıklamada uyuşturucu üretimi yapıldığı ihbarıyla Sandwell’de bir lokasyona baskın düzenledi.

İhbarda, sanayi bölgesinde yer alan noktada kenevir üretildiğine dair iddiaların olduğunu açıklayan West Midlands Polis Merkezi’nden yetkililer baskında şaşkına döndü.

Polis yaptığı açıklamada kenevir üretildiği iddia edilen mekanda kaçak elektrik kullanarak bitcoin üreten bir maden bulunduğunu duyurdu.

Binlerce poundluk kaçak elektrik kullanarak kripto para üreten bir şebekenin ortaya çıkarıldığını açıklayan yetkililer, “Klasik bir kenevir yetiştirme merkezine benziyordu. Fakat bunun yerine içeride yaklaşık 100 bilgisayar, çok karmaşık kablolar ve havalandırma sistemleri bulduk” duyurusunu yaptı.

"BEKLEDİĞİMİZ BİR ŞEY DEĞİLDİ"

Yetkililer, şebeke üyelerinin günün farklı zamanında bölgeye gittiğini de belirtirken bütün aletlere ve bilgisayarlara el konulduğunu duyurdu.

Sandwell Polis Şefi Jennifer Griffin, “Bu kesinlikle beklediğimiz bir şey değildi. Aynı kenevir üretiliyormuş gibi bir sistem ve ortam vardı. West Midlands’ta daha önce de bu tür bir kripto madenini ortaya çıkarmıştık” dedi.

Griffin, “Anladığımız kadarıyla kripto para için madencilik yapmak yasa dışı değil fakat burada kaçak elektrik kullanılmış. Dolayısıyla yasal işlem yapılabilir” dedi.

Olayla ilgili henüz kimsenin gözaltına alınmadığını ve bir soruşturmanın başlatılacağı açıklanırken, mülk sahibinin de sorgulanacağı belirtildi.

btc.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar