Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara çağrı: Gücünüzün farkında olun!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kadınlara çağrı: Gücünüzün farkında olun!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın düzenlediği "Yaşam Hak" projesinin tanıtım toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Yaşama hakkına herkesin saygı göstermesi lazım. Kadına yönelik şiddetin artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Hepimizin ortak tavır takınması gerekiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları'nın düzenlediği "Yaşam Hak" projesinin tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:

Yaşama hakkına herkesin saygı göstermesi lazım. Kadına yönelik şiddetin artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Hepimizin ortak tavır takınması gerekiyor.

Asıl temel çözüm kadınların birlikteliğinde. Siyasette çok daha güçlü bir şekilde var olmalarında. Ben bütün kadınların belli bir hedef ilkesinde birleşmelerini istiyorum. Kadının siyasette çok daha güçlü var olmasıdır temel çözüm. Siyasette ağırlıklı olarak var olmalıdır. Bu ülkede nüfusun yarısından fazlası kadın. Parlamentoya bakıyorsunuz, buralarda kadının gücü ne kadar? Kadın buralarda arzu ettğimiz ölçüde var olabiliyor mu?

"GÜCÜNÜZÜN FARKINDA OLUN"

Bütün kadın kardeşlerimden beklentim var. Ben sizin hakkınızı savunuyorum, daha çok görünür olmanızı istiyorum, onun için yapacağınız ilk şey siyasi partiler yasasının değişmesi için çaba harcamaktır. Şunu yapmak zorundasınız, siyasi partiler yasasına cinsiyet kotasını getirmeyen partiye karşı duracağız. Gücünüzün farkında olun, olağanüstü bir gücünüz var. Kadınlar birleştikleri takdirde deviremeyeceğiniz iktidar yoktur.

"CİNSİYET KOTASI GETİRİLMELİ"

Siz kadınlar şiddetten mağdursanız, istismardan mağdursanız yapacağınız bir şey var bu mağduriyetlere yol açan siyasi anlayışı bir kenara bırakacaksınız. Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotası getirilmesi lazım. Elinizden alınan hakların iadesini isteyeceksiniz.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar