Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 'küstah' mektup yanıtı!

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iktidara 'küstah' mektup yanıtı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Trump'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdığı o küstah mektup için “Tepki göstermeme kızıyorlar. Ben tepki göstermeyeceksem kim tepki gösterecek? Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu düşünüyorum" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Türkiye AB Karma İstişare Komitesi Türkiye Kanadı temsilcilerini partisinin genel merkezinde kabul etti. Görüşmeye, TOBB, TESK, HAK-İŞ, Türkiye KAMU-SEN, MEMUR-SEN, TİSK, TÜRK-İŞ, TZOB, Türkiye Emekliler Derneği temsilcileri katıldı.

‘FETİH BİTTİ'

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun toplantıda “Biz Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına sokmayın’ dedik. Ama iktidar dinlemedi. Bugün 4 milyon Suriyeli varsa, Türkiye dünyada yalnızlaşmışsa bunun tek nedeni yanlış dış politikadır” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun Suriye harekâtını fetih olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğunu belirterek “Bu nedenle dünya Türkiye’ye inanmadı” dediği ifade edildi.

ABD ve Rusya ile yapılan mutabakatta “terör örgütü ifadesi” yerine “PYD unsuru” ifadesinin kullanıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun, “Trump ve Putin PYD’yi terör örgütü olarak görmüyor. PYD de silahlarıyla çekiliyor. Türkiye hâlâ tehdit altında. Biz bunu sürekli gündeme getirdik. Yetişmiş diplomatları kullanmazsan Türkiye’yi hiç kimse anlamaz. Kendimizi anlatamadık. Türkiye’nin iyi yönetilmesini istiyoruz. AKP Türkiye’yi iyi yönetemiyor” dediği belirtildi.

‘8 YILA MAL OLDU’

İktidara Adana Mutabakatını Rusya’nın hatırlattığını söyleyen Kılıçdaroğlu’nun “Biz söyledik, bizi dinlemediler. Trump ve Putin söyleyince hemen dinlediler. Suriye ile masaya otur dedik, dinlemediler. Putin söyleyince Esad’la görüşeceğini açıkladı. Türkiye özgür iradesini kullanmadı. Esad’la en başında görüşseydik ne Rusya ne de ABD bu kadar etkili olurdu. Biz Esad’la görüşseydik her türlü şartı kabul ettirebilirdik. Şimdi Türkiye Rusya’nın şartlarını kabul etmiş oluyor. Olan Türkiye’nin 8 yılına olmuş oldu. En büyük kazancı Rusya sağladı” diye konuştuğu öğrenildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar