Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iki Türk askerinin yakılmasına tepki

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan iki Türk askerinin yakılmasına tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Haftası Buluşması'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Kılıçdaroğlu'ndan iki Türk askerinin yakılmasına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziler Haftası Buluşması'nda açıklamalarda bulunuyor. Kılıçdaroğlu, "Yeri geliyor şehitlerimizi, gazilerimizi yere göğe sığdıramıyoruz ama uygulamaya gelince tam tersi bir tabloyla karşılaşıyoruz. Aklımın anlamadığı böyle bir siyaset anlayışı" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

Siyaset kurumu gazilerimiz ve şehitlerimiz için üstüne düşeni yapmamıştır.

Kore, Kıbrıs, Terör, 15 Temmuz gazimiz var. Her birisi ayrı statüye tabi. Neden hepsi ayrı statüye tabi? Aralarındaki farklar ne? Hepinizin huzurunda TBMM Başkanı Sayın Şentop'a açık çağrıda bulunuyorum. Sonrada bütün siyasi partilere açık çağrıda bulunuyorum. Şehit yakınları ve gaziler arasında farklıların tümünü gidermek konusunda ortak bir çalışma yapalım.

ÖNCELİKLİ 8 MADDE

Öncelikli yapılması gereken 8 madde sayacağım. Birincisi şehit yakınları ve gaziler yüksek kurulu oluşturulmalıdır. İkincisi, şehit yakınları ve gaziler arasındaki farklılıkların kaldırılması lazım. Üçüncüsü, şehitlerimizin eşleri ya da ailelerine maaş bağlanıyor. Bu aylıkların en düşük net memur maaşının altına düşmemesi lazım. Şehitlerimizin neden 2 çocuğunu işe alıyoruz? Kaç çocuğu varsa işe alalım. 18 yaş sınırını aştıktan sonra okumuyorsa kaç çocuk varsa iş imkanı sağlanmalı, okuyorsa burs bağlanmalı.

Milletvekilleri sağlık hizmetlerinden nasıl faydalanıyorsa, gaziler ve şehit yakınları da sağlık hizmetlerinden öyle yararlanmalılar, bu kadar basit.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar