Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bursa’da esnaf ziyareti

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Bursa’da esnaf ziyareti
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da esnafın sorunlarını dinledi. Esnaf gezisi sırasında bir vatandaş Kılıçdaroğlu’ndan iş istedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 10 milyon işsiz olduğunu hatırlatarak, “Bunun 1 milyondan fazlası üniversite mezunu. Ama düzelteceğiz inşallah” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan esnaf ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa’da esnafın sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu’na vatandaşların kırmızı et alamadığını anlatan kasap, şimdi tavuk bile satamadıklarını “Son bir ayda 5-6 kez zamlanınca müşteriler 20 lira getiriyorlar, bir tane bütün piliç istiyorlar. En az 30 liradan aşağı bütün piliç yok. Biz de boş göndermemek için ne yapıyoruz, yarım tavuk parçalıyoruz” diyerek anlattı.

Kılıçdaroğlu, Bursa'nın Nilüfer ilçesinde katıldığı huzurevi açılışının ardından Emek Mahallesi'nde esnaf sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu’na, müşterilerin kırmızı et değil tavuğun bile ancak yarısını alabildiğini anlatan kasap, şunları söyledi:

“Et konusunda her tarafta sıkıntı var, bizde de var. Çünkü et pahalı. Niye, müşterilerimiz et alamadıkları zaman tavuk alabiliyorlardı. Şimdi tavuklar da malum. Son bir ayda 5-6 kez zamlanınca müşteriler 20 lira getiriyorlar, bir tane bütün piliç istiyorlar. En az 30 liradan aşağı bütün piliç yok. Biz de boş göndermemek için ne yapıyoruz, yarım tavuk parçalıyoruz. Müşteriyi kaybetmemek için elimizden geleni yapıyoruz, ama hayat pahalılığı bu sene çok.”

Kasap duvarındaki veresiye notlarını da göstererek, “Bu sene biraz daha çok.” 

Esnaf gezisi sırasında bir vatandaş Kılıçdaroğlu’ndan iş istedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 10 milyon işsiz olduğunu hatırlatarak, “Bunun 1 milyondan fazlası üniversite mezunu. Ama düzelteceğiz inşallah” dedi.

Bir terzi, Kılıçdaroğlu’na çocuğuyla beraber çalıştığını ve şimdi çocuğunun tıp fakültesinde okuduğunu anlatarak, “Terzi dükkanından doktor yetiştirdik” dedi. Kılıçdaroğlu ise, “Benim adıma onu kutla” karşılığını verdi. İşlerinden de bahseden terzi, bu sıralar kıyafetlerini tamir ettirenlerin olduğunu söyledi. Terzinin dükkanında bulunan kahvehane sahibi arkadaşı ise “Acı çekiyorum. Bir yıldır kapalıyız. Bir yıldır evime ekmek götüremiyorum. Öyle bir ülke olmuş ki. Ülke sadece kasasına çalışan bir ülke olmuş” diye vurguladı.

“SANDIK GELECEK DERSİNİ VERECEKSİNİZ”

Kılıçdaroğlu kendisine işsiz olduğunu söyleyen gence, “Size istihdam yaratılması lazım. Sosyal devletin görevlerinden birisi budur. Sizden isteğim, sandık gelecek ve dersini vereceksiniz” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu bir balıkçı ile de sohbet etti. Kılıçdaroğlu’nun “Balıklar nereden?” sorusuna balıkçı, “Karadeniz. Bu sene az olduğu için biraz pahalı. Vatandaşın da alım gücü zayıf olduğundan” diye yanıt verdi.

“ESNAFA MÜŞTERİ GELECEK Kİ BİZ ÇAY SATALIM”

Kılıçdaroğlu’nun nasıl olduğunu sorduğu kahvehaneci ise dertlerinin ve sıkıntılarının çok olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Bende oyun yok. Ben sadece esnaf çay ocağıyım. Dışarı esnafım kurtarıyor. Geçinmeye çalışıyoruz başkanım. Esnafa müşteri gelecek ki biz çay satalım. Ramazan’da büyük ihtimal komple kapatacağım. Eskiden akşamları açıyordum. Bu yasaklar devam ederse açamayacağız. Bir emekli maaşı var, 2 bin lira. Onunla geçinmeye çalışacağız ne yapalım. Sıka sıka.” 

Kılıçdaroğlu bir berberin de sorunlarını dinledi. Berber, esnafın desteklerinden yararlanamadığını anlatarak, “Borç, sadece kredi” dedi. Berber mağdur olduklarını ve bu durumda geçinmenin zor olduğunu vurguladı.

Bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu esnafı ziyaret ederken “Bu durum ney sayın başkanım. AK Parti grup toplantılarında ‘Bu kadar milleti niye topluyorsun’ diyorsunuz. Siz sokağa düşmüşünüz, bu milleti toplamışsınız” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Ben toplamadım, burası açık alan, esnafın dükkanına yalnız girmeye çalışıyorum” diye yanıt verdi. Yurttaş, “Millet ne geldi diye sizin peşinize toplandı” diye tepkisini sürdürdü. Kılıçdaroğlu, “Ben ona engel olamam, ama açık alan. Ben esnafı geziyorum” dedi. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar